Vársz a meccsre, ami sosem jön el - az orosz tévézés rejtelmei

fbl Horizontal
Belgium's players celebrate a goal by Belgium's defender Thomas Meunier (C) during their Russia 2018 World Cup play-off for third place football match between Belgium and England at the Saint Petersburg Stadium in Saint Petersburg on July 14, 2018. / AFP PHOTO / Paul ELLIS / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - NO MOBILE PUSH ALERTS/DOWNLOADS
Vágólapra másolva!
Aki későn kapcsolt, az lemaradt a belgák vezető góljáról az Anglia elleni bronzmeccsen.
Vágólapra másolva!

Kiküldött tudósítónk jelenti Moszkvából.

Nem először fordult elő, hogy a Match TV orosz sportcsatornán végignéztem a felvezető fél-1 órás műsort, csak azért, hogy utána ne kapjam meg a meccsemet. Itt ugyanis az a menetrend, hogy egy műsorvezető és egy meghívott vendég kiül valahová a városban, lehetőleg olyan helyre, ahonnan jól rálátni a stadionra. Beszélgetnek, vitatkoznak, szakértenek (volt már, hogy énekeltek), közben a tévések bevágnak néhány jelenetet a két csapat korábbi meccseiből.

Aki későn kapcsolt, lemaradt a belgák vezető góljáról Forrás: AFP/Paul Ellis

A belga-angol bronzmeccs előtt is ugyanez volt. 16:53-kor kezdett gyanús lenni a dolog, amikor még mindig a reklámot adták (itt egy órával előrébb vagyunk), ahelyett, hogy azt mutatták volna, ahogy a játékoskijáróban mocorognak a csapatok. Kezdésre aztán csak megérkezett a kép, de nem a belga-angolról, hanem a belga-francia elődöntő ismétléséről.

Az élő meccsért át kellett kapcsolni a Pervij Kanal csatornára, amely a legnagyobb lefedettségű csatorna Oroszországban – így persze érthető, hogy ott közvetítik. A kérdés csak, hogy akkor miért a másikon hülyítik be az embert?

Aki most későn „kapcsolt", az Thomas Meunier negyedik percben szerzett góljáról is lemaradt.