Az UEFA elnöke a világ legelégedettebb embere

Aleksander Ceferin, UEFA
Aleksander Ceferin még bízik a folytatásban
Vágólapra másolva!
Aleksander Ceferint, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnökét is meggyőzte az oroszországi világbajnokságon alkalmazott videobíró-rendszer (VAR).
Vágólapra másolva!

"Azt hiszem, nincs többé visszaút, ilyen vagy olyan módon az európai versenysorozatokban is bevezetjük" - nyilatkozta a szlovén sportvezető hétfőn Rigában.
Hozzátette, a világbajnokságon is voltak jó és rossz tapasztalatok a technológia kapcsán, de "elég jól működött".
A videobírót az elmúlt idényben a világ számos bajnokságában bevezették, az UEFA azonban eddig nem alkalmazta, így a Bajnokok Ligájában a következő szezonban sem használják.

Az UEFA elnökét meggyőzte a videobíró, amely a BL-ben is megjelenhet a jövőben Forrás: AFP/Ozan Kose

"Nem vagyunk ellene, de tényleg nem tudjuk, eléggé egyértelmű-e. A fennmaradó problémákat ki kell zárni" - magyarázta Ceferin.
Az UEFA elnöke arról is beszélt, egyáltalán nem lepte meg az európai csapatok remek szereplése.

- vélekedett.
A legutóbbi nem európai világbajnok Brazília volt 2002-ben. Az oroszországi torna nyolcaddöntőjében tíz, negyeddöntőjében hat csapat szerepelt az öreg kontinensről, az elődöntőbe pedig Belgium, Franciaország, Horvátország és Anglia jutott.

"A döntő alatt nagyon nyugodt leszek, mert biztosan a mi csapatunk nyer"

- fogalmazott.
Ceferin a francia válogatottat fantasztikus, modern csapatnak nevezte, Belgiumról és Horvátországról elmondta, hogy a nagy egyéniségek jó közösséget alkotnak, Angliáról pedig azt, hogy nem évek, hanem évtizedek óta nem volt ilyen jó.
A világbajnokság szervezéséről úgy vélekedett, Oroszország nagyon jó munkát végzett, semmilyen komoly problémát nem látott.