A vb-finálé miatt sem változik a férfi döntő időpontja Wimbledonban

Wimbledon
South Africa's Kevin Anderson (foreground) returns against France's Gael Monfils during their men's singles fourth round match on the seventh day of the 2018 Wimbledon Championships at The All England Lawn Tennis Club in Wimbledon, southwest London, on July 9, 2018. / AFP PHOTO / Daniel LEAL-OLIVAS / RESTRICTED TO EDITORIAL USE
Vágólapra másolva!
A wimbledoni teniszbajnokság férfi döntőjének kezdési időpontja akkor sem változik, ha Anglia válogatottja bejut a labdarúgó-világbajnokság vasárnapi fináléjába.
Vágólapra másolva!

"Néhány évvel ezelőtt elmondtuk, hogy a döntő 14 órakor kezdődik, és ez így is van minden esztendőben" - mondta Richard Lewis, az All England Tennis Club elnöke a BBC-nek hétfőn. A férfi döntő helyi idő szerint 14 órakor, az oroszországi világbajnokság fináléja pedig két órával később kezdődik, vagyis a két esemény minden bizonnyal némileg fedi majd egymást.

Lewis cinikusan közölte, ők sem kérték a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséget, hogy fontolják meg a vb-döntő kezdési időpontjának módosítását. "Nagy az érdeklődés, minden jegy elkelt. Egyáltalán nem tervezzük, hogy bármin is változtatunk" - nyilatkozta.

A vb-finálé miatt sem változik a férfi döntő időpontja Wimbledonban Forrás: AFP/Daniel Leal-Olivas

A wimbledoni lelátókon többen már az angol-svéd negyeddöntőt is az okostelefonjuk segítségével nézték. Richard Lewis hangsúlyozta, hogy az óriáskivetítő a teniszmérkőzéseknek van fenntartva, vagyis azon vasárnap sem lesz látható a futballmeccs.

Az elnök sportszerűen megjegyezte, nagyon szurkolnak a labdarúgó-válogatottnak, hiszen szombaton, a svédek legyőzése után is remek hangulat volt Wimbledonban. A teniszrajongóktól egyetlen panasz sem érkezett az időpontütközés miatt, és mivel sok helyen van ingyenes, nyilvános internet-szolgáltatás a sportközpontban, a telefonján vagy a táblagépén bárki nézheti a futballmérkőzést.

Anglia a világbajnokság szerdai elődöntőjében Horvátországgal találkozik.