Kihagyja a horvátok egyik legjobbja az angolok elleni vb-meccset

Oroszország - Horvátország, oroszországi labdarúgó-világbajnokság, negyeddöntő, Szocsi, 2018.07.07.
Sime Vrsaljko ápolása az oldalvonalnál. A hosszabbításra több horvát játékos küzdött kisebb sérüléssel
Vágólapra másolva!
A horvátok jobbhátvédje, Sima Vrsaljko az oroszok elleni vb-negyeddöntőben sérült meg, azóta több hír felröppent azzal kapcsolatosan, hogy pályára léphet-e a szerdai, Anglia elleni elődöntőben. Bár reggel még arról cikkezett a világsajtó, hogy van esély a játékára, a legfrissebb hírek szerint a csapat egyik legjobbja biztosan kihagyja az összecsapást.
Vágólapra másolva!

Az Atlético Madrid védője meghatározó tagja a horvát válogatottnak, így nem csoda, hogy most mindenkit Sima Vrsaljko sérülése tart lázban. Azonban nyugodtan írhatjuk, hogy tartott – legalábbis ha lehet hinni a horvát sajtónak –, ugyanis a szakmai stáb nem számíthat Anglia ellen a játékosra, a helyén minden bizonnyal Vedran Corluka kezd majd.

Sime Vrsaljko ápolása az oldalvonalnál az oroszok ellen. Nem tudta folytatni a játékot, lemarad az elődöntőről is Forrás: AFP/Adrian Dennis

Ez már csak azért sem meglepetés, mert a sérülést követően az oroszok ellen is Corluka váltotta, aki főszerepet játszott a horvátok hosszabbításban szerzett góljával. Az már más kérdés, hogy a házigazdák egyenlítettek, de tizenegyesekkel Luka Modricék jutottak tovább.

Ugyancsak a horvátokkal kapcsolatos hír, az oroszországi világbajnokság elődöntőjére készülő válogatott szövetsége jelezte, hogy a csapatnál megfigyelőként dolgozó Ognjen Vukojevicet felmentette az állásából. Vukojevic a hátvéd, Domagoj Vidával közösen Ukrajnát éltető videót osztott meg a közösségi médiában az oroszok ellen sikerrel megvívott világbajnoki negyeddöntőt követően.