Hatalmas a Premier League fölénye a világbajnokságon

fbl TOPSHOTS Horizontal
Harry Kane és Dele Alli is a Tottenham játékosa
Vágólapra másolva!
A vb-n még versenyben maradt négy csapat játékosainak majdnem a fele Angliában szerepel. Azzal, hogy az angolok bejutottak a legjobb négy közé a világbajnokságon, nem túl meglepő, hogy a Premier League adja a legtöbb játékost a még versenyben lévő mezőnybe. Az már nagyobb meglepetés, hogy a legtöbb játékos a Tottenham Hotspur csapatát képviseli, miközben Bayern-, Barcelona- vagy Real Madrid-játékosokkal alig lehet találkozni.
Vágólapra másolva!

Már csak négy meccs maradt a 2018-as világbajnokságból, kedden Franciaország Belgiummal, szerdán Anglia Horvátországgal találkozik az elődöntőben. A rajtnál még 32 csapat 736 játékosa volt érdekelt, lássuk, kik maradtak.

Harry Kane és Dele Alli is a Tottenham játékosa Forrás: AFP/Emmanuel Dunand

A legtöbb játékost a Tottenham Hotspur adja a talpon maradt mezőnyben, itt kilencen szerepelnek. Danny Rose, Kieran Trippier, Eric Dier, Dele Alli, Harry Kane mellett a francia Hugo Lloris, valamint a belga Toby Alderweireld-Jan Vertronghen-Mousa Dembélé trió.

A Premier League-ből összesen 41 játékos van még, a Manchester City, a Manchester United hét, a Chelsea hat játékossal áll még. Az angol csapatból egyébként mindenki a hazájában focizik, ráadásul a francia és a belga sztárok között is igen népszerű a pénzügyi nagyhatalomnak számító angol bajnokság.

A nagyágyúk közül a Barcelonának négy, a Real Madridnak, az Atléticónak és a Juventusnak három, a Bayern Münchennek csak egy játékosa maradt a vb-n.