Büntetésre számíthat az oroszok elleni negyeddöntő horvát hőse

Croatia ends Russia's World Cup run, squeaks through to semis on penalties Russia Russian 2018 FIFA World Cup football soccer
Domagoj Vida of Croatia reacts after scoring a goal by penalty kick against Russia in their quarterfinal match during the 2018 FIFA World Cup in Sochi, Russia, 7 July 2018. Russia’s 2018 World Cup is over. The hosts are out. Their campaign ended just as it had climaxed six days earlier, on penalties. But only after 120 minutes of twists and turns – 120 minutes befitting of the tournament’s most unforeseen run. Russia had been ahead, then behind, then, for the second straight elimination match against a favored European side, level and headed to the penalty spot. But this time it fell, by the finest of margins, to Croatia. Ivan Rakitic, for the second time in seven days, stepped up to the penalty spot in the final round of a shootout. And just like he had on Sunday, he sent Croatia through in the World Cup knockout rounds, this time to the semifinals, where England awaits.
Vágólapra másolva!
Büntetésre számíthat Domagoj Vida, a horvát labdarúgó-válogatott védője, miután az Oroszország elleni negyeddöntő után Ukrajnát éltető üzenetet tett közzé.
Vágólapra másolva!

A horvát csapat védője az izgalmas negyeddöntő egyik hőse volt, hiszen a horvát csapat a hosszabbításban az ő góljával szerezte meg a vezetést, majd a tizenegyespárbajban is tette, amit tennie kellett, azaz belőtte a saját tizenegyesét. A lefújás után túlságosan is elengedte magát, amiért büntetésre számíthat.

Vida és korábbi válogatottbeli csapattársa, Ognjen Vukojevic közzétett egy videót, amelyben az oroszok elleni győzelmet korábbi klubjuknak, a Dinamo Kijevnek és Ukrajnának ajánlják.

A Krím-félsziget elcsatolása óta rendkívül feszült orosz-ukrán viszonyban ez több volt egyszerű meggondolatlanságnál, és Vidának, az orosz drukkerek haragja mellett, egy kiadós FIFA-büntetéssel is számolnia kell, a szervezet ugyanis szigorúan tiltja a játékosoknak a politikai tartalmú üzenetek közvetítését.

A brit bulvárlap, a The Sun által pedzegetett két meccsre szóló eltiltásra - ami tulajdonképpen véget vetne Vida vébéjének, hiszen az elődöntővel és a hétvégi helyosztóval már csak két mérkőzésük van a versenyben maradt csapatoknak - nem sok esély van. Sokkal valószínűbb, hogy a Svájc–Szerbia csoportmérkőzés után kezükkel kétfejű sast formáló albán születésű focisták, Xherdan Shaqiri és Granit Xhaka példájára ő is befizethet majd egy 10 ezer svájci frankos (kb. 2,8 millió forint) büntetést.

Vida a történtek után igyekezett gyorsan javítani a helyzeten, és elmondta, hogy csak a régi dinamós emlékeknek szólt az üzenet, és hogy tulajdonképpen nagyon is szereti az orosz embereket, és az egész csak egy vicc volt.