A vereség után bejelentette visszavonulását az orosz rekorder

fbl Horizontal
Russia's defender Sergey Ignashevich (C) heads the ball on during the Russia 2018 World Cup quarter-final football match between Russia and Croatia at the Fisht Stadium in Sochi on July 7, 2018. / AFP PHOTO / Nelson Almeida / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - NO MOBILE PUSH ALERTS/DOWNLOADS
Vágólapra másolva!
Bejelentette visszavonulását Szergej Ignasevics, a hazai rendezésű világbajnokságon a negyeddöntőben kiesett orosz labdarúgó-válogatott 38 éves játékosa.
Vágólapra másolva!

A védő 127 alkalommal lépett pályára a nemzeti együttesben, és ezzel rekordernek számít honfitársai között. Ignasevics a horvátokkal szemben tizenegyespárbajban elbukott szombati negyeddöntőt követően azt mondta:

Hozzátette: ha nem a hazai rendezésű vb-ről lett volna szó, talán már korábban elérkezett volna számára az a pillanat, hogy lezárja a karrierjét.

Ignasevics pályafutásának utolsó mozzanata: egy belőtt büntető. Forrás: AFP/Kirill Kudryavtsev

Ignasevics pályafutása során csak orosz klubokban szerepelt, 2003-tól mostanáig a CSZKA Moszkva alkalmazásában állt. A védő két éve már elköszönt a válogatottól - amelyben kilencszer volt eredményes -, de miután nem sikerült megoldani a helyettesítését, meggyőzték őt a folytatásról.
A vb-n az oroszok mind az öt mérkőzésén végig a pályán volt - ami 510 percet jelentett -,

a nyolcaddöntőben és a negyeddöntőben ő is lőhetett büntetőt a spanyolok és a horvátok elleni párbajban, és egyik alkalommal sem hibázott.

Honfitársa, a 33 éves Alekszandr Szamedov ugyanakkor a válogatottságot mondta le.