Négy éve vébét nyert, most a harmadosztályba igazolt

International Match Germany vs Argentina soccer Lukas Podolski Kevin Grosskreutz Erik Durm Matthias Ginter SQUARE FORMAT
Germany's Lukas Podolski (R-L), Kevin Grosskreutz, Erik Durm, and Matthias Ginter leave the pitch after the soccer friendly between Germany and Argentina at Esprit Arena, Duesseldorf, Germany, 3 September 2014. Photo: Jonas Guettler/dpa
Vágólapra másolva!
A 2014-ben világbajnok német válogatott játékosa, Kevin Grosskreutz a harmadosztályban szereplő KFC Uerdingen csapatába igazolt.
Vágólapra másolva!

A 29 éves dortmundi születésű középpályás a sárga-feketéknél kezdte a pályafutását, ahol 176 bajnokin 23 alkalommal volt eredményes, és két bajnoki címet, valamint egy Német Kupát is nyert a Borussia Dortmunddal.

Kevin Grosskreutz (2) egy Argentína elleni barátságos mérkőzésen Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Jonas Güttler

A világbajnokság után második csapatba száműzték, majd 2016-ban a török Galatasaryhoz igazolt, ahol egyetlen percet sem játszott. Innen az éppen másodosztályú Vfb Stuttgarthoz igazolt, ahonnan egy kocsmai verekedés miatt kellett eljönnie. A svábok a szezon végén feljutottak, Grosskreutz viszont maradt a Bundesliga 2.-ben, a Darmstadt adott neki szerződést. Ezúttal pedig a harmadosztályba frissen feljutó KFC Uerdingenben hozhatja ki magából a legtöbbet.

A német válogatott csupán hatszor lépett pályára, de éppen a legjobbkor: Joachim Löw szövetségi kapitány 2014-ben beválogatta a brazíliai vb-re utazó 23 fős keretbe, és ugyan a tornán egyetlen percet sem játszott, világbajnoknak mondhatja magát.