A következő házigazda első embere is ott lesz a vb-döntőn

Trump hosts Qatar's Emir at the White House, hoping to end a spat that has riven America's Gulf allies Horizontal
The Emir of Qatar Sheikh Tamim bin Hamad al-Thani speaks to the press with US President Donald Trump in the Oval Office at the White House in Washington, DC, on April 10, 2018. / AFP PHOTO / NICHOLAS KAMM
Vágólapra másolva!
A következő labdarúgó-világbajnokságot rendező Katar emírje ott lesz a moszkvai Luzsnyiki Stadionban a jövő vasárnapi vb-döntőn – közölték orosz hírügynökségek csütörtökön az öböl-menti arab ország nagykövetére hivatkozva.
Vágólapra másolva!

A nap folyamán korábban Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője közölte: Vlagyimir Putyin elnök kész lesz találkozni Tamím bin Hamad ász-Szánival, ha az emír Moszkvába utazik a fináléra.
Putyin eddig csak a nyitómérkőzést, az orosz válogatott Szaúd-Arábia elleni találkozóját tekintette meg személyesen. Peszkov közölte, hogy – Kolinda Grabar-Kitarovic horvát államfővel ellentétben – az orosz elnök valószínűleg nem lesz ott Szocsiban a szombati orosz-horvát negyeddöntőn.

Vlagyimir Putyin orosz elnök (középen) Gianni Infantino FIFA-elnök (balra) társaságában tekintette meg a vb nyitómeccsét Forrás: Sputnik/Alexei Druzhinin

A katari emír egyébként vasárnap, a spanyol-orosz nyolcaddöntő napján a Luzsnyikiban találkozott Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnökkel. Putyin idén márciusban már fogadta Moszkvában Tamím bin Hamad ász-Szánit.
A katari világbajnokság 2022-ben lesz, négy évvel később pedig az Egyesült Államok, Kanada és Mexikó közösen rendezi meg a tornát.