Megvan, kik vezetik a vb negyeddöntőit

fbl Horizontal
Argentine referee Nestor Pitana presents Sweden's midfielder Sebastian Larsson with a yellow card during the Russia 2018 World Cup Group F football match between Mexico and Sweden at the Ekaterinburg Arena in Ekaterinburg on June 27, 2018. / AFP PHOTO / HECTOR RETAMAL / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - NO MOBILE PUSH ALERTS/DOWNLOADS
Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) kijelölte a 2018-as világbajnokság negyeddöntőinek játékvezetőit. Egy brazil, egy szerb, egy argentin és egy holland bíró fújja majd a sípot a meccseken.
Vágólapra másolva!

Július 6-án és 7-én már a negyeddöntőket rendezik a 2018-as labdarúgó-vb-n. A csapatok kiléte már kedden eldőlt, most pedig már az is nyilvános, kik vezetik majd a mérkőzéseket.

Az első negyeddöntőt, azaz az Uruguay-Franciaország mérkőzést az argentin Nestor Pitana dirigálja majd. Mindenképp érdekes döntés, hiszen

egy dél-amerikai spori fúj majd egy szintén dél-amerikai csapat meccsén, ráadásul az ellenfél, azaz a francia válogatott épp Argentínát búcsúztatta az előző körben.

Pitana eddig három találkozót kapott, övé volt a nyitómeccs (Oroszország-Szaúd-Arábia 5-0), a Mexikó-Svédország (0-3) és a Horvátország-Dánia (1-1, tizenegyesekkel 3-2). Utóbbi az ő ténykedéséről is emlékezetes marad.

Nestor Pitana nem fukarkodik a lapokkal Forrás: AFP/Hector Retamal

Péntek este Brazília és Belgium csap össze, amelyet a szerb Milorad Mazsics vezet. Ő vezette a Dél-Korea-Mexikó (1-2) és a Szenegál-Kolumbia (0-1) csoportmeccseket, tehát most kapcsolódik be az egyenes kieséses szakaszba. Mazsics egyébként a legutóbbi BL-döntőn a negyedik számú játékvezető feladatát látta el.

Szombat délután rendezik a Svédország-Anglia csatát, ami a holland Björn Kuipersé lesz. Napjaink egyik legtöbbet foglalkoztatott bírója szintén három vb-meccsen van túl, ő vezette az Egyiptom-Uruguay (0-1), a Brazília-Costa Rica (2-0), és hazaiaknak oly kedves Oroszország-Spanyolország (1-1, tizenegyesekkel 4-3) találkozót.

Valamint a 2014-es BL- és a 2018-as El-döntőt is.

A szombat esti Oroszország-Horvátország mérkőzés játékvezetője a brazil Sandro Ricci lesz. Ő is először vezet majd egyenes kieséses mérkőzést, eddig a Horvátország-Nigéria (2-0) csoportmeccsen és a vb talán legrosszabb mérkőzésén, a Franciaország-Dánia (0-0) találkozón láthattuk.

A mérkőzéseket élőben követhetik az Origón.