Neymar és Rakitic is kihagyhatja az elődöntőt

Neymar, Coutinho
Brazil's forward Neymar (R) talks with Brazil's forward Philippe Coutinho during the Russia 2018 World Cup round of 16 football match between Brazil and Mexico at the Samara Arena in Samara on July 2, 2018. / AFP PHOTO / BENJAMIN CREMEL / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - NO MOBILE PUSH ALERTS/DOWNLOADS
Vágólapra másolva!
Pénteken már negyeddöntőket rendeznek az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon. Összegyűjtöttük, hogy kik azok a játékosok, akik eltiltás miatt kihagyják a következő fordulót, illetve azt is megnéztük, hogy kiknek kell odafigyelni, nehogy sárga lapot kapjanak.
Vágólapra másolva!

Kezdjük az eltiltottakkal, ők vannak kevesebben. A franciáknál Matuidi nem léphet pályára Uruguay ellen, a svédeknek Lustigot kell nélkülözniük, míg Brazíliának Casemiro hiányában kell túljutnia a belgákon.

Coutinho (b) és Neymar is kihagyja az elődöntőt, ha sárga lapot kap Belgium ellen Forrás: AFP/Benjamin Cremel

A Franciaország-Uruguay találkozón a dél-amerikaiak közül csak Bentancur esetében áll fenn a veszélye, hogy egy esetleges továbbjutás és sárga lap miatt ne játsszon az elődöntőben. Didier Deschamps együttesénél négy játékosnak kell majd odafigyelnie, Pogba, Giroud, Pavard és Tolisso részesült korábban figyelmeztetésben.

Brazília két legnagyobb sztárját is eltiltás fenyegeti, Neymar és Coutinho rendelkezik már sárga kártyával,

illetve a Marcelo helyén játszó Filipe Luis is. Belga oldalon Meunier, Vertonghen, Tielemans, De Bruyne és Dendoncker a veszélyeztetett.

Svédországnál két játékos, Ekdal és Claesson hagyja ki az elődöntőt, ha besárgul, Angliánál ugyanez négy játékosra vonatkozik: Walkerre, Loftus Cheekre, Lingardra és Hendersonra.

Az oroszoknak és a horvátoknak kell leginkább vigyázniuk majd, a hazaiaknál Golovin, Zobnin, Gazinskii, Kutepov és Smolov, míg déli szomszédainknál kis híján az egész csapat,

Vrsaljko, Brozovic, Corluka, Rakitic, Rebic, Mandzukic, Jedvaj és Pjaca elődöntőjét fenyegeti eltiltás.

Íme az eltiltott és a sárga lapos játékosok a negyeddöntők előtt Forrás: Odubade