A franciát választják a németek a tengernyi pénz helyett

TOPSHOTS Horizontal FOOTBALL WORLD CUP HIGH ANGLE FULL LENGTH JUMPING OPEN ARMS CLENCHED FIST JOY
France's Benjamin Pavard celebrates after scoring his team's second goal during the Russia 2018 World Cup round of 16 football match between France and Argentina at the Kazan Arena in Kazan on June 30, 2018. / AFP PHOTO / SAEED KHAN / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - NO MOBILE PUSH ALERTS/DOWNLOADS
Vágólapra másolva!
Michael Reschke, a VfB Stuttgart sportigazgatója jelezte, hogy idén nyáron még nem szeretnék eladni az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon kiváló teljesítményt nyújtó Benjamin Pavard-t, annak ellenére sem, hogy ezzel sok pénzt veszítenek.
Vágólapra másolva!

A sportvezető a Bild magazinnak adott nyilatkozatában elárulta, hogy a francia hátvéd 2021-ig szóló szerződésének egyik pontja szerint jövő nyáron fix összegért távozhat, aminél most jóval többért is lehetne vevőt találni rá, amit viszont a klub nem akar. Reschke hozzátette, szerinte jövőre Európa legerősebb nyolc klubjának valamelyikéhez igazol majd a most 22 éves védő.

Benjamin Pavard gólöröme az Argentína elleni nyolcaddöntőben Forrás: AFP/Saeed Khan

A német lap úgy tudja, a sportigazgató által említett kivásárlási ár 35 millió euró (11,5 milliárd forint), a stuttgartiak viszont akár 50 millió eurót is kaphatnának érte ezen a nyáron. A francia L'Équipe a Bayern Münchent, a Borussia Dortmundot és RB Leipziget nevezte meg, de a német sajtóban a Paris Saint-Germaint és a Napolit is megemlítették az érdeklődők között.

A Stuttgart két évvel ezelőtt ötmillió eurót fizetett a védőért a Lille-nek.

Pavard az oroszországi világbajnokságon a már negyeddöntős francia válogatott eddigi négy mérkőzése közül hármat végigjátszott, az Argentína elleni szombati nyolcaddöntőben - amelyet 4-3-ra nyertek meg - 1-2-es állásnál bombagólt lőtt.

A franciák pénteken, magyar idő szerint 16 órától az uruguayi együttessel mérkőznek meg az elődöntőbe kerülésért.