Vb-döntős lesz a csapatunk? Tojjunk rá magasról!

Colombia v England: Round of 16 - 2018 FIFA World Cup Russia FBL wc-2018 Jordan Pickford Harry Kane wc 2018 16 Round Spartak Stadium Moscow. 03.07.2018 FOOTBALL 2018 FIFA Round of 16 FIFA World Cup SPORT EVENT action soccer PLAYER Colombia v England Colom
Players of England celebrate the victory after the penalty shootout of the 2018 FIFA World Cup Russia Round of 16 match between Colombia and England at Spartak Stadium on July 3, 2018 in Moscow, Russia. (Photo by Matteo Ciambelli/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Már abban is van valami hallatlanul bájos dolog, hogy a wimbledoni nyílt teniszbajnokság férfi egyes döntője napra és időben is egybeesik a labdarúgó-világbajnokság fináléjával. Amelyet akár még az angol válogatott is játszhat. Mit mond erre az All England Club vezetője? Azt, hogy kit érdekel a labdarúgó-világbajnokság.
Vágólapra másolva!

Mert ugye a hagyományok. Azokat nem írhatja felül holmi focivébé. A férfi egyes döntő Wimbledonban idén július 15-én londoni idő szerint délután kettőkor indul. Akkor Moszkvában délután négy óra van. Két órával később, moszkvai idő szerint hatkor, londoni idő szerint négykor elkezdődik a focivébé döntője.

Felmerült, hogy esetleg lehetne nagy kivetítőket tenni az All England Clubba.

Nem fognak, mert ez nem lehetséges. Hogy miért nem? Mert eddig sem volt. Pont. Ez a regula.

Hogy a show tovább folytatódjon, itt van a szombati Forma-1-es Angol GP időmérője, amelynek vége egybeesik a Svédország-Anglia vb-negyeddöntő kezdetével. A Forma-1 szervezői a csoportmérkőzések alatt előrelátóbbak voltak, mert akkor egy órával később indították a Francia Nagydíjat, hogy az ne ütközzön az Anglia-Panama mérkőzéssel. Azt előre nem lehetett tudni, hogy az angolok melyik negyeddöntőt játsszák majd, azt sem, hogy egyáltalán eljutnak-e oda.

Az F1 szervezők annyival rugalmasabbak a wimbledoni kollégáknál, hogy óriáskivetítőket állítanak majd fel Silverstone-ban.

Ha a szombati időmérő edzés egy baleset miatt csúszni fog, akkor biztosan belelóg a svéd-angolba. De ez már tényleg legyen a hagyománytisztelő britek baja. Mondjuk az is jogos kérdés, hogy a vb alatt miért nem tart szünetet az F1, de ennek megválaszolása már tényleg nem a mi dolgunk.