Elrabolták az apját, ezzel a tudattal kellett Messiék ellen játszania

Obi Mikel
Nigeria's midfielder John Obi Mikel addresses a press conference at the Essentuki Arena in southern Russia on June 20, 2018. The Nigerian national team has intensified training ahead of second match against Iceland at the ongoing FIFA 2018 World Cup tournament in Russia. / AFP PHOTO / PIUS UTOMI EKPEI
Vágólapra másolva!
Elképesztő történetet derült ki John Obi Mikelről, a nigériai labdarúgó-válogatott csapatkapitányáról. A középpályás édesapját néhány órával az argentinok elleni, sorsdöntő csoportmeccs előtt elrabolták, ezzel a tudattal kellett pályára lépnie.
Vágólapra másolva!

Az emberrablók természetesen pénzt követeltek a játékostól, 10 millió nigériai nairát – körülbelül 28 000 amerikai dollárt – és azt is közölték vele, ha bárkinek szólni mer az esetről, édesapját lelövik.

Idősebb Obi Mikel június 26-án egy temetésre tartott, amikor sofőrjével együtt elrabolták az autópályán. A rendőrség hétfőn heves tűzpárbaj után szabadította ki a két férfit. A szabadulás után Michael Obit kórházba szállították, fogva tartása alatt ugyanis megkínozták, és több sebét is össze kellett varrni.

John Obi Mikel apját másodszor is elrabolták, hat nap után szabadították ki Forrás: AFP/Pius Utomi Ekpei

„Miután értesültem édesapám elrablásáról, eléggé összezavarodtam, nem tudtam mit tegyek. Végül úgy döntöttem, nem csalódhat bennem 180 millió nigériai, ezért nem szóltam senkinek a történtekről. Igyekeztem kizárni a külvilágot, és a hazámat képviselni. Azt mondták, lelövik az apámat, ha bárkinek szólok" – mondta a sikeres szabadítóakció után a Tiencsin Tadában szereplő futballista.

A sikeres túszmentési akciót levezénylő helyi rendfenntartó erők szóvivője, Ebere Amaraizu elárulta, hírszerzési információk alapján jutottak az emberrablók nyomára, akiket végül „heves tűzpárbaj után sikerült búvóhelyük elhagyására kényszeríteni, így a fogva tartottakat is sikerült kiszabadítani."

John Obi Mikel édesapját már másodszor rabolták el, hét évvel ezelőtt, 2011-ben tíz nap fogság után tudták kiszabadítani.