Akármennyit még a Real Madrid sem fizet ki Neymarért

Brazil beats Mexico 2-0 to progress as Neymar shows his brilliant best and frustrating worst Russia Russian 2018 FIFA World Cup football soccer
Neymar of Brazil celebrates after scoring a goal against Mexico in their Round of 16 match during the 2018 FIFA World Cup in Samara, Russia, 2 July 2018. Brazil has roared into the World Cup quarter-finals with a 2-0 victory over Mexico as Neymar shone with a goal and an assist that dumped the central Americans out at the last 16 stage for the seventh straight occasion. The PSG forward slid home in the second half and then teed up Roberto Firmino late on as the five-times champions beat an otherwise stubborn Mexico, whose World Cup began with such promise with a victory over champions Germany, but ended in familiar fashion in the first knockout round.
Vágólapra másolva!
A Real Madrid a naponta felröppenő pletykák között most már egy határozott hangú közleménnyel volt kénytelen rendet vágni a Neymar-ügyben.
Vágólapra másolva!

Hónapok óta szilárdan tartja magát a pletyka, hogy a Real Madrid minden követ megmozgat, hogy a spanyol főváros csapatának hófehér mezébe öltöztesse a Barcelona korábbi és a Paris Saint-Germain jelenlegi sztárját, Neymart. A brazil válogatottal kedden a vb-negyeddöntőbe jutó klasszis megszerzése, vélhetően, valóban ott szerepel Florentino Pérez klubelnök „bevásárlólistáján”, és a Real lehetőségeinek rendszerint csak a képzelet szab határt, a legfrissebb hír, már nekik is sok volt.

Neymart (10) egyelőre csak képzeletben öltöztethetik fehérbe Forrás: Imaginechina/Hu jinxi - Imaginechina/Hu Jinxi

A spanyol közszolgálati televízió (TVE) hétfőn azt kürtölte világgá, hogy a Real Madrid kész 310 millió eurót utalni Párizsba, és már meg is tették a kilencjegyű számot tartalmazó ajánlatukat. Az eddig is a világ legdrágább - a brazil 222 millió euróért került egy éve Barcelonából Párizsba - játékosa címet magáénak tudó Neymar ezzel újabb csúcsot dönthetne. A Real azonban cáfolt!

„A TVE információi, miszerint a Real Madrid a fenti összeget tartalmazó ajánlatot tett a PSG-nek Neymarért,

– áll a madridi Marca által publikált közleményben, melyben a királyi klub döbbenetét fejezi ki, hogy a spanyol állami tévé ilyen fals hírekkel dobálózik, anélkül, nyilván, hogy bármelyik klubtól bárkit megkérdeztek volna arról, vajon igaz-e, amit közzétenni készülnek.

A TVE azt is tudni vélte egyébiránt, hogy

Neymar madridi szerződése hét évre szólna, és szerény nettó 45 millió euró lenne az éves fizetése.

Azért ne lepődjünk meg, ha augusztus végéig bejelentenek egy, a leírtakra tartalmában kísértetiesen hasonló szerződést.