Megvan a hivatalos döntés Joachim Löwről

World Cup 2018 - Germany football team arrives in Frankfurt Sports soccer FOOTBALL German Germany TEAM
Joachim Löw a frankfurti mikrofonerdőben. Nem erre számított
Vágólapra másolva!
Joachim Löw marad a német szövetségi kapitány annak ellenére, hogy a válogatott címvédőként már a csoportkörben búcsúzott az oroszországi labdarúgó-világbajnokságtól.
Vágólapra másolva!

A Német Labdarúgó Szövetség ezzel megerősítette a nem sokkal korábban felröppent híreszteléseket, melyek szerint az 58 éves edző kitölti 2022-ig szóló szerződését.

A szakvezetőként 165 mérkőzésnél tartó Löw így valószínűleg megdönti Josef Herberger nemzeti rekordját, aki 1936 és 1964 között 167 alkalommal ült a válogatott kispadján. Löw mérlege 108 győzelem, 30 döntetlen és 27 vereség.

Joachim Löw 2022-ig marad Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Andreas Arnold

A DFB elnöksége szombaton közölte, hogy egyhangúlag további bizalmat szavaz a kapitánynak, aki 2006 óta tölti be tisztét. A személyes egyeztetést kedden délelőtt tartották.

Oroszországban a Nationalelf három ponttal utolsó lett csoportjában, és történetében először már a csoportkör után búcsúzott a vb-től.

A németek következő mérkőzése szeptember 6-án lesz, amikor az újonnan életre hívott sorozatban, a Nemzetek Ligájában a franciákat fogadják Münchenben.