Egy volt Barca-edzőt látnának legszívesebben Hierro utódjaként a spanyolok

fbl Horizontal
Spain's coach Fernando Hierro (2ndR) gives instructions to Spain's defender Gerard Pique (R), Spain's midfielder Isco (2ndL) and teammates before extra-time during the Russia 2018 World Cup round of 16 football match between Spain and Russia at the Luzhniki Stadium in Moscow on July 1, 2018. / AFP PHOTO / Kirill KUDRYAVTSEV / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - NO MOBILE PUSH ALERTS/DOWNLOADS
Vágólapra másolva!
Az Oroszország elleni váratlan nyolcaddöntős búcsú után máris megkezdődtek a találgatások, hogy kinek a vezetésével futhat neki a szeptemberben startoló Nemzetek Ligájának.
Vágólapra másolva!

A tizenegyesekkel "kiharcolt" vereség után a legnagyobb spanyol sportújság, a madridi Marca nem sokat teketóriázott, azonnal elkezdte ütni az "új szövetségi kapitány" feliratú vasat. A sietség érthető, bár a Spanyol Labdarúgó-szövetség (RFEF) elnöke, Luis Rubiales igyekezett visszavenni a tempóból: "A következő hetekben meg fogjuk hozni a döntés" - idézi a sportvezetőt a lap.

Lehet, hogy négy mérkőzés után véget ér Fernando Hierro szövetségi kapitányi munkája Forrás: AFP/Kirill Kudryavtsev

A döntés azért lenne sürgős, mert alig két hónap van a következő tétmeccsig, szeptember 8-án Londonba már Anglia várja őket, három nappal később pedig hazai pályán Horvátország ellen kell kifutnia a gyepre a válogatottnak.

A Marca annyit tud segíteni, hogy össze is szedett nyolc esélyest, akikről elkezdte megszavaztatni az olvasókat. A voksolásban hétfőn délelőtt toronymagasan vezet Luis Enrique, a 2014 és 2017 között a Barcelonát irányító, korábbi 62-szeres válogatott szakember, akit a szurkolók 38 százaléka tudna elképzelni a kispadon.

Luis Enrique: tétre, helyre, befutóra? Forrás: AFP/Josep Lago

Tizenegy százalékkal Michel a második, aki edzőként eddig a Getafe, a Sevilla, az Olimpiakosz, a Marseille és a Málaga kispadján mutatta meg tudását. Tíz százalékot kapott Quique Sánchez Flores, az Atlético Madriddal Európa-liga-győztes és európai Szuperkupa-győztes (egyaránt 2010-ben) edző, majd hat százalékkal Albert Celádes következik, és csak őt követi az egyaránt a voksolók négy százalékától bizalmat kapó Pepe Mel és a csapatot a vébén irányító, két nappal a rajt előtt kinevezett Fernando Hierro.