Mi már tudjuk, kik játsszák a vb-döntőt

fbl TOPSHOTS Horizontal
Colombia fans celebrate at the end of the Russia 2018 World Cup Group H football match between Senegal and Colombia at the Samara Arena in Samara on June 28, 2018. / AFP PHOTO / EMMANUEL DUNAND / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - NO MOBILE PUSH ALERTS/DOWNLOADS
Vágólapra másolva!
Na, kik a leghangosabbak az argentin-francia nyolcaddöntő előtt? A kolumbiaiak. A moszkvai Vörös téren éneklő szurkolók szerint a válogatott két legnagyobb sztárja, Radamel Falcao és James Rodríguez a döntőig vezeti őket.
Vágólapra másolva!

Kiküldött tudósítónk jelenti Moszkvából.

Bármennyire is a focivébé körül forog most minden Oroszországban, a Vörös tér nem klasszikus értelemben vett szurkolói zóna. Ott sétálgatva az embernek az az érzése támad, mintha a pesti Váci utcában lenne: a turisták jönnek-mennek, megállnak, nézelődnek, ki a Louis Vuitton és Gucci luxusmárkák kirakatait, ki az egymás mellett felsorakozó bisztrók itallapját a 30 fokos melegben.

A szurkolók is inkább egy-egy jól sikerült szelfiért jönnek ide. Kivéve a mindig jókedvű kolumbiaiakat. Szombat kora délután, az Argentína-Franciaország nyolcaddöntő előtt is ők voltak azok, akik egy pillanat alatt vb-hangulatot teremtettek azzal, hogy Falcaóról és Jamesről kezdtek énekelni. „Ők a mi hőseink. Ők fognak minket a döntőbe vinni” - mondta az egyikük.

Ezután kénytelenek voltak ők is elhallgatni. Beállt közéjük egy idős japán férfi, aki korábban operaénekes lehetett, vagy nem tudom, de egészen elképesztő szólót nyomott le. A kolumbiaiak megtapsolták, majd azzal engedték útjára, hogy „találkozunk a döntőben”.

Még mindig a kolumbiaiak:

Ez a fene nagy barátság egyébként már a csoportkörben meg lett alapozva. Azzal, hogy Kolumbia 1-0-ra legyőzte Szenegált az utolsó fordulóban, kikaparta Japánnak a továbbjutást: a vb-k történetében először a Fair Play-szabály döntött, és mivel a japánoknak volt kevesebb sárga lapjuk, ők mentek tovább.

A nyolcaddöntőben Kolumbia Angliával, Japán Belgiummal játszik.

A videók Huawei P20 Próval készültek.