Messi miatt háborúznak az argentin és a francia lapok

Nigeria v Argentina: Group D - 2018 FIFA World Cup Russia Sport Soccer International Team Soccer FeedRouted_Global during the 2018 FIFA World Cup Russia group D match between Nigeria and Argentina at Saint Petersburg Stadium on June 2
SAINT PETERSBURG, RUSSIA - JUNE 26: Lionel Messi of Argentina during the 2018 FIFA World Cup Russia group D match between Nigeria and Argentina at Saint Petersburg Stadium on June 26, 2018 in Saint Petersburg, Russia. (Photo by Jamie Squire - FIFA/FIFA via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Minden Lionel Messi körül forog az Argentína–Franciaország világbajnoki nyolcaddöntő előtt.
Vágólapra másolva!

A francia L'Équipe sportnapilap pénteki számának címlapján Messi volt látható öt francia védő gyűrűjében, fölötte a felirattal: „no pasará", azaz „Nem tör át!". Az ötletes címlappal arra próbáltak utalni, hogy Messinek esélye sem lesz egyedül átjutni a francia védelmen. A no pasará a spanyol polgárháború egyik, szállóigévé vált csatakiáltása volt.

A L'Équipe és az Olé címlapja Forrás: marca.com

Nem kellett sokat várni az argentinok válaszára. Szombaton az Olé ugyanezt a címlapot hozta le, annyi különbséggel, hogy a „no" lemaradt a „pasará" elől, vagyis szerintük Messi igenis át fog tudni törni. A lap meg is indokolta a dolgot: „Nem számít, hogy hányan vagytok, legyőzzük az akadályokat és tovább megyünk."

Az argentin-francia nyolcaddöntő magyar idő szerint 16.00 órakor kezdődik. A két csapat összehasonlításával egy korábbi cikkünkben foglalkoztunk:

Messi eldöntheti, melyik haverjával megy a vágóhídra

Szombaton az Argentína-Franciaország nyolcaddöntővel folytatódik a világbajnokság. A párosítások közül ez ígérkezik a legérdekesebbnek, úgyhogy lebontottuk posztokra a meccset, hogy lássuk, ki a jobb. A kezdő összeállításakor Messinek a legkisebb rosszat kell választania, Deschamps-nak viszont az eddig látott gyenge teljesítmény ellenére sem kell aggódnia: megvan a csapata ahhoz, hogy levegye a pályáról az ellenfél egyetlen veszélyforrását.