Nevetséges és álszent lépés: a FIFA letiltotta a Maradona-show-t?

Russia World Cup France - Argentina soccer football FIFA
5568203 30.06.2018 Dejected former Argentina's soccer star Diego Maradona reacts during the World Cup Round of 16 soccer match between France and Argentina, at the Kazan Arena, in Kazan, Russia, June 30, 2018. Vladimir Astapkovich / Sputnik
Vágólapra másolva!
Diego Maradona ott ült a kazanyi stadion lelátóján, és ott szenvedte végig hazája válogatottjának kiesését. A tévéközvetítésben viszont alig mutatták. Véletlen lenne?
Vágólapra másolva!

Aligha. Minden bizonnyal a FIFA állhat az ügy hátterében. Nem csodálkoznánk, ha a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség megkérte volna a vb hivatalos közvetítőjét, hogy kímélje meg a nézőket a teljesen leépült egykori világsztár látványától.

Rocio Olivia, Maradona barátnője Forrás: AFP/Roman Kruchinin

Az argentinok utolsó csoportmeccsén, a Nigéria elleni találkozón Maradona vitte el a show-t, mert a díszpáholyban úgy viselkedett, mint aki nincs magánál. A szentpétervári mérkőzés közvetítésének közben többször mutatták őt - azt is, ahogy elaludt a meccsen, meg azt is, ahogy magánkívül őrjöngött.

Így „örült” Maradona Rojo góljának Szentpéterváron a Nigéria elleni utolsó csoportmeccsen. Ezt még mutatta a tévé Forrás: AFP/Olga Maltseva

Mindez lehet, hogy roppant mulatságos, de rendkívül rossz reklám a FIFA-nak. Maradona a nemzetközi szövetség pénzén van kint Oroszországban. A FIFA elnöke, Gianni Infantino a sportág több egykori legendáját hívta meg a világbajnokságra. Azzal a céllal tette ezt, hogy a volt csillagok népszerűsítsék a sportágat.

Itt még örül, de a végén ő is gyászolhatta az argentin csapatot Forrás: AFP/Roman Kruchinin

Márpedig Maradona viselkedése sok mindenre jó volt, de erre biztosan nem. Szerencsére a kazanyi stadion fotósainak senki sem tiltotta meg, hogy lefényképezzék Maradonát.

Szavazzon!

Mi lesz most Maradonával?