Ronaldónak még összejöhet, amire eddig csak ketten voltak képesek

FBL-FRANCE-BULGARIA-WORLD CUP 1994 Horizontal FOOTBALL MATCH FULL-LENGTH HANDS IN THE AIR JOY GOALPOSTS
Bulgarian soccer player Hristo Stoichkov celebrates, during a qualification match for the world cup 1994, between France and Bulgaria, on November 17, 1993 at the Parc des Princes, in Paris. AFP PHOTO PASCAL GUYOT / AFP PHOTO / PASCAL GUYOT
Vágólapra másolva!
A foci történetében eddig csak ketten tudták végrehajtani azt a bravúrt, hogy a világbajnokság évében a nagy torna és a Bajnokok Ligája, illetve elődje a Bajnokcsapatok Európa-kupája Aranycipőjét is megszerzik.
Vágólapra másolva!

A világbajnokságok 1930, illetve a BL és elődje, a BEK 1955 óta íródó történetében a 2018-as torna a tizenhatodik olyan, amikor ugyanabban az idényben avathatunk győztest mindkét fronton. Olyanra viszont mindeddig csupán kétszer volt példa, hogy a két nagy versengésben ugyanaz a futballhős pózolhasson a gólkirálynak járó Aranycipővel. 1966-ban a BEK-ben - a ferencvárosi Albert Flóriánnal - társgólkirály portugál Eusébio 7 találattal végzett az élen, majd a nyári angliai világbajnokságon bronzérmet szerző csapat kapitányaként jutott el 9 gólig (a csoportban a magyar csapat 3-1-es legyőzéséből egy gólpasszal vette ki a részét).

Véletlen egybeesés lenne, hogy a Real Madrid nyerte a BEK-et, ahogy idén is, és egy portugál volt a gólkirály, ahogy idén is? Aligha.

1994-ben a bolgár Hriszto Sztoicskov követte a példáját, a Barcelona csatára mindkét sorozatot öt góllal zárta.

A vb-góllövőlistán jelenleg az ötnél járó Harry Kane mögött Romelu Lukakuval holtversenyben négy találatnál járó Ronaldónak minden esélye megvan a duplázásra, de nem lesz könnyű dolga, annyi szent, hiszen akár már ma este, az Uruguay elleni nyolcaddöntőben (20 órától) véget érhet számára a dal.