A FIFA bekeményített, sorra bünteti a csapatokat

FIFA World Cup 2018 / Preliminary Round / Serbia - Switzerland 1: 2 FIFA Sports Sports PLAYER Jersey 18 Database National Team WM2018 XXI TOURNAMENT CHAMPIONSHIP Serbs Copa do Mundo Russia RUS FOOTBALL football tournament footballer worldcup Swiss WORLD C
Szerb szurkolók a Svájc elleni meccsen
Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) 10 ezer svájci frankra (2,8 millió forintra) büntette a házigazda orosz szövetséget, mivel a válogatott szurkolói diszkriminatív tartalmú transzparenst tettek ki a nemzeti csapat Urugay ellen 3-0-ra elveszített világbajnoki találkozóján.
Vágólapra másolva!

A FIFA a hazaiak mellett több más szövetséget is szankcionált.

A szerbeket 20 ezer svájci frankra bírságolta a szervezet, miután drukkerei politikai tartalmú üzenetet mutattak fel a lelátón a brazilokkal játszott (0-2) találkozón. A szerb szövetséget korábban már megbüntették egyszer, akkor is ugyanilyen okból.

Szerb szurkolók a Svájc elleni meccsen Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Elmar Kremser/Sven Simon

A mexikóiak 15 ezer svájci frankot kötelesek befizetni, mivel a szurkolóik a svédek elleni összecsapáson (0-3) tárgyakat dobáltak a pályára, míg a marokkóiak 65 ezer svájci frankot utalhatnak a FIFA-nak, mert a spanyolokkal szembeni összecsapást (2-2) követően hat stábtag is illetéktelenül ment be a pályára.