Nem örül az izraeli kitérőnek az argentin szövetségi kapitány

Horizontal FOOTBALL TRAINING
Jorge Sampaoli és a többiek
Vágólapra másolva!
Jorge Sampaoli, a legutóbb vb-ezüstérmes argentin labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nem örül annak, hogy csapatának az utolsó világbajnoki felkészülési mérkőzését Izraelben kell lejátszania.
Vágólapra másolva!

"Nem én döntöm el, hogy kivel és mikor játszunk" - mondta a Haiti ellen 4-0-s győzelemmel zárult Buenos Aires-i mérkőzést követő sajtótájékoztatón.

A szakvezető az izraeli politikai helyzetre nem tért ki, sportszempontból közelítette meg a kötelezettséget.

Jorge Sampaoli és a többiek Forrás: AFP/Juan Mabromata

"Inkább játszottam volna Barcelonában, de ez már így lesz: a meccs előtti napon utazunk oda, játszunk Izrael válogatottjával, majd onnan megyünk tovább Oroszországba. Ez a menetrend, melyet a szövetség meghatározott" - szolgált részletekkel.

Az argentin válogatott szerdán Barcelonába repül edzőtáborozásra, 8-án utazik Izraelbe, ahol jövő szombaton lép pályára.

A jeruzsálemi találkozó március eleji bejelentésekor az izraeli szövetség közölte, hogy hárommillió dollárt fizet az argentin szövetségnek, ugyanakkor az összeg a felére csökken, ha a dél-amerikaiak legnagyobb sztárja, Lionel Messi - elővigyázatosságból, nehogy megsérüljön közvetlenül a vb előtt - nem lép pályára. A belépőket a szurkolók pillanatok alatt elkapkodták a 30 ezres Teddy Stadionban sorra kerülő összecsapásra.

Az argentinok a június 14-én kezdődő oroszországi világbajnokságon Izland, Horvátország és Nigéria válogatottjával mérkőznek a csoportszakaszban.