Brutális utazások várnak a vb-csapatokra és szurkolóikra

Horizontal
Fans are seen before the World Cup 2018 qualification football match between England and Lithuania at Wembley Stadium in London on March 26, 2017. / AFP PHOTO / Glyn KIRK / NOT FOR MARKETING OR ADVERTISING USE / RESTRICTED TO EDITORIAL USE
Vágólapra másolva!
Hosszú és költséges utazás vár azokra a szurkolókra, akik követni szeretnék kedvenceiket a június 14-én kezdődő oroszországi labdarúgó-világbajnokságon.
Vágólapra másolva!

Az angol válogatott drukkerei például 5000 fontért (körülbelül 1 820 000 forint) közel 5500 kilométert repülhetnek csapatuk G csoportos mérkőzéseire Volgográdba (Tunézia ellen), Nyizsnyij Novgorodba (Panama) és Kalinyingrádba (Belgium). Ha továbbjut az együttes, akkor pedig gondolkodhatnak a moszkvai vagy rosztovi utazáson.

Úton lesznek, annyi szent Forrás: AFP/Glyn Kirk

A tornán a legtöbbet a B-, a C- és az F-csoportba harmadikként sorsolt csapatok, azaz Marokkó, Peru és Svédország utazhatja, legalábbis elméletben. Abban az esetben ugyanis, ha ezek a csapatok még a torna utolsó két napján - azaz a bronzmeccsen, netán a döntőben - is érdekeltek lesznek, vagyis hét találkozón lépnek pályára, úgy 10 ezer kilométer fölé tornázzák a megtett távolságot, miközben hat város stadionjával ismerkedhetnek meg.

A repülési idő összesen 12 óra és 15 perc lehet, de az angol szurkolók ezzel "csak" a 22. helyre kerülnek a 32 vb-résztvevő között.

Az első találkozójukra - az Egyiptom ellenire - az uruguayi válogatott szimpatizánsainak Montevideóból Jekatyerinburgba három repülőgéppel kell eljutniuk több mint egy nap, 25 óra és 39 perc alatt. A leghosszabb, 36 órás utat ugyanakkor a peruiaknak kell megtenniük Oroszországig.