Fél óra alatt elfogytak a jegyek Messiék jeruzsálemi mérkőzésére

fbl Horizontal
Argentina's Lionel Messi (R) celebrates with teammate Eduardo Salvio after scoring against Ecuador during their 2018 World Cup qualifier football match in Quito, on October 10, 2017. / AFP PHOTO / Rodrigo BUENDIA
Vágólapra másolva!
A szurkolók kevesebb mint fél óra alatt elkapkodtak 20 ezer jegyet a legutóbb vb-ezüstérmes argentin labdarúgó-válogatott izraeliek elleni, jeruzsálemi mérkőzésére.
Vágólapra másolva!

A dél-amerikaiak számára a világbajnoki felkészülés egyik állomása lesz a június 9-i találkozó, amelyen a tervek szerint az ötszörös aranylabdás Lionel Messi is pályára lép.

Csaknem 100 ezer érdeklődő igyekezett a megmaradt belépőkhöz hozzájutni vasárnap este az értékesítést lebonyolító cég honlapján.

"Egyetlen sportesemény sem keltett ekkora hisztériát Izraelben" - mondta a cég szóvivője.

Ötezer jegyet előzőleg a válogatott szurkolótáborának adtak el, négyezret pedig jótékonysági szervezeteknek, amelyek hátrányos helyzetű családok gyermekei között osztják szét. A mérkőzést a Teddy Stadionban rendezik.

Valószínű, telt ház lesz Forrás: AFP/Menahem Kahana

A legolcsóbb belépőket - mintegy 10 eurónak megfelelő összegért - diákoknak és katonáknak kínálták, míg a legdrágább jegyekért csaknem 200 eurónyi sékelt kellett fizetni, de a feketepiacon 1000 eurónyi összeget is elkértek hétfőn délelőtt.

A dél-amerikaiak izraeli programja részleteiben nem ismert, sajtóértesülések szerint azonban a barátságos mérkőzés előtti napon meglátogatják a Szent Sír-templomot és a Siratófalat.

A találkozó március eleji bejelentésekor az izraeli szövetség közölte, hogy három millió dollárt fizet az argentin szövetségnek,

ugyanakkor az összeg a felére csökken, amennyiben a dél-amerikaiak legnagyobb sztárja, Lionel Messi - elővigyázatosságból, nehogy megsérüljön közvetlenül a vb előtt - nem lép pályára.

Az argentinok a június 14-én kezdődő oroszországi világbajnokságon Izland, Horvátország és Nigéria válogatottjával mérkőznek a csoportszakaszban.