Egymilliárd eurós pert akasztana Sergio Ramos nyakába egy egyiptomi ügyvéd

Horizontal FOOTBALL
Liverpool's Egyptian forward Mohamed Salah (C) reacts as he leaves the pitch after an injury while Liverpool's Senegalese midfielder Sadio Mane (R) and Real Madrid's Spanish defender Sergio Ramos (L) comforts him during the UEFA Champions League final football match between Liverpool and Real Madrid at the Olympic Stadium in Kiev, Ukraine, on May 26, 2018. / AFP PHOTO / FRANCK FIFE
Vágólapra másolva!
Nem viccel Basszem Vahba, egyiptomi ügyvéd, aki már el is küldte levelét a FIFA-nak és az UEFA-nak címezve, a valaha volt legnagyobb kártérítést követelve egy szimpla szabálytalanságért.
Vágólapra másolva!

A Goal.com egyiptomi forrásokra hivatkozva számolt be az egyiptomi ügyvéd elkeseredett akciójáról. Basszem Vahda, természetesen a Bajnokok Ligája döntőjének 27. percben történt szerencsétlen mozdulata miatt citálná a törvény elé a Real Madrid spanyol válogatott védőjét. Mint azt már bizonyára mindenki tudja: Ramos egy dzsúdó fogásra emlékeztető mozdulatta földre vitte Szalahot, akinek úgy belesajdult ebbe a válla, hogy le is kellett cserélni, és a mai napig kérdéses, hogy pályára léphet-e a június 14-én kezdődő oroszországi világbajnokságon, ahová 38 év elteltével jutott ki újra az észak-afrikai válogatott.

Sergio Ramos (jobbra) magyarázza a bizonyítványt a kijevi éjszakában Forrás: AFP/Sergei Supinsky

Az ügyvéd egy helyi tévécsatornának leszögezte, Ramosnak bűnhődnie kell a tettéért, és a „Szalahnak valamint az egyiptomi nemzetnek okozott fizikia és pszichológiai fájdalomért” bírósági eljárást kezdeményez. Az erről szóló iratot pedig már el is juttatta a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséghez.

Ezzel a húzással az egyiptomiak a második frontot is megnyitották a spanyol válogatottal ugyancsak a világbajnokságra készülő madridi védő ellen. Korábban már elindítottak egy petíciót is, és, ha összegyűlik félmillió aláírás, akkor azt eljuttatják a FIFA-hoz és az UEFA-hoz, kérve Ramos eltiltását. A petíció jelenleg 381 ezer aláírásnál tart, de, ha meglesz a félmillió, akkor sem nagyon fogják tudni meghatni a két futballszervezetet.