Szalah biztos benne, hogy pályára léphet a vébén

Horizontal FOOTBALL
Liverpool's Egyptian forward Mohamed Salah (3rd R) is comforted by team members and Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo (2nd L) as he leaves the pitch after injury during the UEFA Champions League final football match between Liverpool and Real Madrid at the Olympic Stadium in Kiev, Ukraine on May 26, 2018. / AFP PHOTO / Sergei SUPINSKY
Vágólapra másolva!
Mohamed Szalah a szombati Bajnokok Ligája-döntőben elszenvedett vállsérülése ellenére biztos benne, hogy ott lesz az egyiptomi válogatott tagjaként az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon.
Vágólapra másolva!

A Liverpool FC játékosa közösségi oldalán azt írta: nagyon kemény éjszakája volt, de ő egy igazi harcos.

– közölte Szalah. Hozzátette: szeretne örömet szerezni szurkolóinak, akiknek "szeretete és támogatása" megadja számára a szükséges erőt a felépüléshez.

Sergio Ramos (4) mozdulata után egész Egyiptom kétségbe esett Forrás: Sputnik/Denis Tyrin

Szalah-t - aki a Premier League-ben rekordot jelentő 32 találattal gólkirály lett, megválasztották az év játékosának, a BL-ben pedig tízszer volt eredményes - a Real Madrid 3-1-es győzelmével véget ért BL-döntő 31. percben kellett lecserélni, miután Sergio Ramosszal együtt összeakasztott karral a földre zuhant és a bal vállát fájlalta.

Az egyiptomi ifjúsági és sportminiszter, Kaled Abd-Elaziz a közösségi oldalán arról számolt be vasárnap, hogy

a röntgenvizsgálat nem mutatott tartós szövetkárosodást Szalah sérült vállában,

így két hét múlva felépül, és ott lesz a válogatott szűk keretében. Az eset kapcsán Abdel-Fattáh esz-Szíszi államelnök is megszólalt, aki reményét fejezte ki, hogy a csatár időben meggyógyul, és pályára léphet az oroszországi tornán.

Az egyiptomi válogatott a június 14-én kezdődő világbajnokságon az uruguayi, a házigazda orosz és a szaúdi együttessel találkozik az A csoportban.