Függősége miatt örül a brazil csatár, hogy ott lehet a focivébén

FOOTBALL - FRIENDLY GAME - GERMANY v BRAZIL 2018 ALLEMAGNE BRAZIL BRÉSIL FOOT FOOTBALL FRIENDLY GAME Germany international MATCH Soccer SPORT
Gabriel Jesus (Brazil) during the International Friendly Game football match between Germany and Brazil on march 27, 2018 at Olympic stadium in Berlin, Germany - Photo Laurent Lairys / DPPI
Vágólapra másolva!
Gabriel Jesus, a Manchester City és a brazil válogatott támadója úgy érzi, közelít a csúcsforma felé, amelyet megpróbált a világbajnokságra időzíteni. Sérülése miatt nincs annyi meccs a lábában, ráadásul felépülésekor igencsak gyenge állapotban tért vissza. Arról is beszélt, hogy extra motivációja is van az oroszországi torna előtt.
Vágólapra másolva!

A 21 éves játékos 2017 januárjában került a ManCity-hez, ebben a szezonban pedig már bajnoki címet ünnepelhetett a klubbal. 29 Premier League találkozón 13-szor talált be, nem volt tehát rossz éve, ha csak a teljesítményét vesszük, azonban egy hónapot ki kellett hagynia sérülés miatt, amikor a szilveszteri fordulóban meghúzódott a térdszalagja.

Miután visszatért a pályára, nem találta korábbi formáját, a brazil szimpatizánsok viszont örülhetnek, ugyanis a szezonzáró után azt nyilatkozta az ESPN-nek, hogy közel van a csúcshoz.

Gabriel Jesus megkezdte a szokásos vb előtti fogadkozást Forrás: DPPI/Laurent Lairys

Szüksége is lesz erre, mert ugyan a szövetségi kapitány, Tite korábban már kijelentette, hogy számít rá a kezdőben, azért egy bizonyos Roberto Firmino is ott lesz a keretben a középcsatár posztjára, aki talán még Jesusnál is jobb idényt fut. A nyomás pedig hatalmas, mivel a brazilok ezúttal is az aranyért lépnek majd pályára, minden más eredmény kudarc lenne.

Az biztos, hogy a világbajnokság egyik legérdekesebb motivációja hozzá köthető:

Ha esetleg véletlenül ez mégsem sikerülne, egy vb-cím biztosan gyógyírt jelentene számára.