Vágólapra másolva!
Szinte felborult a pálya, olyan fölényben játszott Argentína, de ebből nem sokat profitált, mert Svájc nagyszerűen védekezett. A gyenge mérkőzést végül Lionel Messi zseniális megmozdulása döntötte el, de ez kevés volt ahhoz, hogy emlékezetessé tegye a meccset. 
Vágólapra másolva!

Ezen a világbajnokságon, ahol továbbjutott a csoportjából Algéria, Costa Rica és Görögország, nem meglepő, hogy a nyolcaddöntők jobbára hasonló képet mutatnak: az egyik csapat körömszakadtáig védekezik, a másik pedig a kapujába préseli ellenfelét. Ebből kisülhet jó meccs is, meg olyan is, amilyen az Argentína-Svájc volt.

A svájciak már vették el az élettől a szurkolók életét egyszer, 2010-ben az ukránok elleni nyolcaddöntőjük a vébék történetének egyik legrosszabb meccse volt. Az argentinok elleni meccsükön legalább voltak történések: volt összesen 44 kapura lövés, 16 közülük pontos volt, és láthattunk egy gólt is.

Argentína-Svájc 1-0 Forrás: Origo

Svájc mélyen a kapuja elé húzódva védekezett, és nem is csinálta rosszul: olyan jól tömörültek, hogy az argentinok támadóknak nem sok levegő maradt. Időről időre így is kialakult egy-egy helyzet, de távolról sem annyi, amennyit a statisztikákból feltételezhetnénk. Az például rekord a világbajnokságon, hogy Argentína (igaz, 120 perc alatt) 54 beadással próbálkozott, ezek szűk 20 százaléka talált társat a svájci büntetőterületen belül.

A két csapat legnagyobb sztárjai hasonló játékot produkáltak, bár némi meglepetésre Shaqiri jobban passzolt, mint Messi. Igaz, ha az argentinnak lett volna annyi helye, mint a svájcinak, valószínűleg többet kihozott volna belőle, mint Shaqiri egy kapura lövése (Messinek is csak egy volt).

Messi - Shaqiri összehasonlítás Forrás: Origo

A párharcok terén azért Messi megmutatta, ki az úr a háznál: 18 megnyert párharca volt, és bár elveszített 11-et, így is sokkal jobb volt, mint Shaqiri (9-13). És persze Messi – nagyjából az egyetlen alkalommal, amikor volt annyi területe, hogy felgyorsíthasson – kilépett, és adott egy gólpasszt, amivel eldöntötte a meccset.