Öngólt lőtt a 91. percben, visszavonul

Franciaország-Nigéria, foci-vb, vébé, Brazília 2014
BRASILIA, BRAZIL - JUNE 30: Paul Pogba of France scores his team's first goal on a header during the 2014 FIFA World Cup Brazil Round of 16 match between France and Nigeria at Estadio Nacional on June 30, 2014 in Brasilia, Brazil. (Photo by Jeff Gross/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Paul Pogbát ünnepli a francia labdarúgó-válogatott a Nigéria ellen 2-0-ra megnyert nyolcaddöntő után a brazíliai világbajnokságon. A találkozó első gólját szerző középpályást választották a mérkőzés legjobbjának. A 21 éves játékos azonban a csapat egységes, jó teljesítményét emelte ki.
Vágólapra másolva!

"Én kaptam a díjat, de az elismerés mindenkié" - mondta Pogba, aki hangsúlyozta, fantasztikus érzés, hogy egy egész ország állt mögöttük: "Ez az egyik legemlékezetesebb pillanat az életemben."

A francia szövetségi kapitány, Didier Deschamps is méltatta a középpályást.

"Ma ismét bizonyította, hogy kiváló játékos, és nagy lehetőségek rejlenek még benne" - dicsérte a 45 éves szakember a Juventus középpályását, aki 15. válogatott mérkőzésén harmadik gólját szerezte.

Az öngólos Joseph Yobo, a nigériai válogatott csapatkapitánya a találkozó után bejelentette visszavonulását. A hátvéd a mérkőzés 91. percében ért bele szerencsétlenül a labdába saját kapuja előtt, ez volt az ötödik öngól a tornán.

"Egészen máshogyan szerettem volna befejezni" - jelentette be szomorúan a visszavonulását Yobo. A 33 éves védő - aki a 2002-es és 2010-es vb-n is szerepelt - a franciák ellen 100. alkalommal lépett pályára a Szuper Sasoknak becézett együttesben.

A szövetségi kapitány, Stephen Keshi is elbúcsúzott a nigériai válogatottól: "Megtiszteltetés volt ezt a csapatot vezetni, minden pillanatot élveztem" - olvasható az 52 éves szakember nyilatkozata a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség honlapján.

Nigéria 1994 és 1998 után jutott túl ismét a csoportkörön, ám a legjobb nyolc közé ezúttal sem jutott el. Franciaország Németországgal találkozik a pénteki negyeddöntőben.