Senki sem akar Nigéria Maradonája lenni

nigéria bosznia-hercegovina kapus bíró ölelkezés focivb
CUIABA, BRAZIL - JUNE 21: Shola Ameobi of Nigeria hugs Edin Dzeko of Bosnia and Herzegovina after a 1-0 Nigeria win during the 2014 FIFA World Cup Group F match between Nigeria and Bosnia-Herzegovina at Arena Pantanal on June 21, 2014 in Cuiaba, Brazil. (Photo by Matthew Lewis/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Egy futballválogatott lehet sikeres egy sztárral és több kiegészítő játékossal, de Nigéria egyik legjobbja, John Obi Mikel állítja, tizenegy vízhordó sem gátja a sikernek. A Bajnokok Ligája-győztes középpályás szerint az eddigi sikereket a csapategységnek köszönhetik.
Vágólapra másolva!

Egykoron Jay-Jay Okocha, Rashidi Yekini és Daniel Amokachi korszakos klasszisok voltak, ők repítették a Szuper Sasokat, idén azonban nincsenek ilyen kiemelkedő tudású meghatározó nigériai játékosok. De nem is baj, mert senki nem akar nigériai Maradona lenni, nyilatkozta a Chelsea-vel 2012-ben Bajnokok Ligáját nyert középpályás, John Obi Mikel. Pedig nemzetközi tapasztalata révén ő, az argentinok ellen szerzett két gól miatt pedig Ahmed Musa is kiemelkedik a keretből.

"Engem csak a csapat érdekel, nálunk senki sem akar lenni Nigéria Maradonája. Nem akarok egyénekről beszélni, az eddigi sikereinket a csapategységnek köszönhetjük, és ezután is így lesz" - fogalmazott Mikel.

Mikel a csapategységben bízik Forrás: AFP/Pedro Ugarte


Hozzátette, a csapat körül kialakult pénzügyi problémákat rendezték. "Ilyen előfordul a futballban" - mondta a BL-győztes középpályás.

Nigéria magyar idő szerint hétfő este hat órakor Franciaország ellen játszik a világbajnokság nyolcaddöntőjében.