Vágólapra másolva!
Ha valaki csak a meccs végi statisztikákat nézi, teljesen rossz képet kap a Kolumbia-Uruguay mérkőzésről. A végeredmény ezúttal többet árul el a meccs képéről, mint az összesített adatokat tartalmazó infógrafikák. 
Vágólapra másolva!

Ha a teljes mérkőzés statisztikáit nézzük, nem sok minden derül ki abból, miért nyerte meg a mérkőzést ennyire simán Kolumbia, hiszen az 50. percben belőtt második gól után teljesen megváltozott a játék képe.

Addig Kolumbia dominált, beszorította ellenfelét, nem hagyott levegőt Uruguaynak. A félidei statisztikák sokkal beszédesebbek: Kolumbia többet és pontosabban passzolt, kevesebb hosszú labdát adtak, igyekeztek inkább felvinni rövid passzokkal, ezen kívül többször és jobban kísérleteztek kapura lövéssel. A kolumbiaiak nem is álltak le 1-0-nál, csak amikor James Rodriguez bevágta a másodikat, akkor húzódtak vissza.

Kolumbia-Uruguay 1-0, első félidő Forrás: Origo

Uruguay az 53. percben kettőt cserélt, kénytelen volt nagy kockázatot vállalni, amit könnyen lehet, hogy megbüntetett volna Kolumbia, ha szüksége van rá. Így viszont csak visszahúzódott, és nézte, ahogy a keményen harcoló, de meglehetősen impotens ellenfele lassan kiegyenlíti a statisztikákat.

Végeredményben úgy néz ki, mintha ikszes meccset játszottak volna, pedig erről szó sincs: Kolumbia remekül játszva 50 perc alatt lerendezte Uruguayt, és megérdemelten jutott a legjobb nyolc közé.

Kolumbia - Uruguay 2-0 Forrás: Origo

Kolumbiában volt egy egészen kiemelkedő teljesítmény: James Rodriguez bevágta a világbajnokság legszebb gólját, és bár nem a megszokott posztján játszott, mégis nyerő ember volt. Uruguayból nagyon hiányzott Luis Suárez, ahogy az első meccsen is látszott, ez a csapat egészen más nélküle, mint vele.

James Rodriguez - Cavani statok Forrás: Origo