Robben: Az első félidőben feldobtam magam

focivébé, foci-vb, Hollandia-Mexikó, NED-MEX
TOPSHOTS Netherlands' forward Arjen Robben (R) reacts to a tackle during a Round of 16 football match between Netherlands and Mexico at Castelao Stadium in Fortaleza during the 2014 FIFA World Cup on June 29, 2014. AFP PHOTO/ YURI CORTEZ
Vágólapra másolva!
Arjen Robben szerint a 94. percben jogosan kapott Hollandia tizenegyest Mexikó ellen, ám azt elismerte, hogy az első félidőben feldobta magát.
Vágólapra másolva!

"Elnézést kérek. A meccs végén jogos tizenegyest kaptunk, de a másik esetnél, az első félidőben tényleg feldobtam magam. Nem kellene ilyet tennem" - idézte a Goal.com Arjen Robbent, miután Hollandia egy 94. percben belőtt büntetővel 2-1-re legyőzte a 87. percben még 1-0-ra vezető Mexikót.

Forrás: AFP/Yuri Cortez

Robben arról is beszélt, miért engedte meg Klaas-Jan Huntelaarnak, hogy ő rúgja a büntetőt. "Általában szívesen elvégzem a 11-eseket, de ezúttal én voltam az, aki ellen szabálytalankodtak. Nyugodt szívvel engedtem át a lehetőséget Huntelaarnak, tudtam, hogy gólra fogja váltani a büntetőt. Ez az ő pillanata volt, megérdemelte a gólt."

A Bayern-szélső elárulta, hogy közel volt a síráshoz. "Nagyon akartuk a győzelmet, közösen, együtt küzdöttünk. Csodás fiataljaink vannak a csapatban, nagyon büszke vagyok" - tette hozzá Robben, aki az idei 14 BL- és vb-meccsén öt 11-est harcolt ki.

Hollandia a négy közé jutásért a Costa Rica-Görögország csata győztesével meccsel.