25 éves nő halt meg a kolumbiai ünneplésben

News, Focivébé: meghalt egy 25 éves kolumbiai nő az ünneplésben, Bogotá
Colombian fans celebrate during the fan fest in Bogota, on June 28, 2014 as they watch the FIFA World Cup Brazil 2014 second round match between Colombia and Uruguay in a big screen. Colombia won 2-0 and reached the quarter-finals. AFP PHOTO/Guillermo LEGARIA
Vágólapra másolva!
Meghalt egy nő a kolumbiai labdarúgó válogatottnak a brazíliai világbajnokságon aratott szombati történelmi győzelmét ünneplő tömegben Bogotában, a 25 éves fiatal halálát egy eltévedt golyó okozta.
Vágólapra másolva!

A kolumbiai főváros Bosa nevű kerületének önkormányzata szerint a nőt kórházba szállították miután megsebesült, de "ott sajnos elhunyt". Bogotá polgármestere, Gustavo Petro felszólította a város lakóit, hogy békében ünnepeljenek.

Bogotában - csakúgy mint Kolumbia más városaiban és térségeiben - szombaton egész nap alkoholtilalom volt érvényben, és az embereknek tilos volt fegyvert viselniük, nehogy erőszakba torkolljon a világbajnoki ünneplés.

Tragédiával végződött a kolumbiai örömünnep Forrás: AFP/Guillermo Legaria

Amikor a kolumbiai válogatott június 14-én először pályára lépett a tornán, kilenc ember halt meg Bogotában, ami miatt a városvezetés több intézkedést is hozott az utána következő mérkőzések napján tartott ünnepségekre. Ezek egyike volt az alkoholtilalom. Sok helyen kijárási tilalmat rendeltek el a kiskorúak számára.

A kolumbiai válogatott 2-0-s győzelmet aratott a négy éve negyedik Uruguay csapata felett a szombat esti nyolcaddöntőben. A csapat továbbra is százszázalékos, James Rodriguez pedig vezeti a góllövőlistát. Kolumbia története során először jutott a legjobb nyolc közé világbajnokságon. A negyeddöntőben jövő pénteken a házigazda Brazíliával találkozik.