Szamarasznál nincs jobb fej

Georgiosz Szamarasz, foci, görög fociválgatott, foci-vb
Greece's forward Georgios Samaras controls the ball during the Group C football match between Greece and Ivory Coast at the Castelao Stadium in Fortaleza during the 2014 FIFA World Cup on June 24, 2014. AFP PHOTO / ISSOUF SANOGO
Vágólapra másolva!
Családi nyaralás miatt nem tud ott lenni a görög labdarúgó-válogatott Costa Rica elleni vasárnapi vb-nyolcaddöntő mérkőzésén a 11 éves Jay Beatty, akit a görög szövetség kiutaztatott volna Brazíliába. A Down-kóros északír kisfiú óriási Celtic-drukkerként nagyon szorított Georgiosz Szamaraszért, a csatár sajtótájékoztatón mondott köszönetet Jay barátságért.
Vágólapra másolva!

Szívszorító barátság alakult ki Georgiosz Szamarasz, a Celtic görög válogatott csatára, és a skót labdarúgócsapat egyik leglelkesebb rajongója, a mindössze 11 éves, Down-szindrómás Jay Beatty között.

Georgiosz Szamarasz Forrás: AFP/Issouf Sanogo

A kisfiúra akkor figyelt fel a brit sajtó, amikor a Celtic utolsó bajnokiját követően előbb Neil Lennon vezetőedző a saját aranyérmét a nyakába akasztotta, majd a tomboló szurkolók szeme láttára Szamarasz a karjaiba véve elvitte ünnepelni.


Jay rajongását az interneten is követni lehetett, édesapja ugyanis feltette az egyik videomegosztó oldalra, ahogy fia a televízió előtt ünnepelte Szamarasz Elefántcsontpart ellen belőtt büntetőjét, amivel Görögország továbbjutott a világbajnokság csoportköréből.


"Azt szeretném mondani, hogy nagyon-nagyon büszke vagyok arra, hogy a barátomnak mondhatlak" - köszönte meg mindezt Szamarasz egy sajtótájékoztatón, és miután a görög futballszurkolók Facebook-oldalán 80 ezer like-ot kapott a videó, a szövetség felajánlotta, hogy kiutaztatja Jayt családjával együtt a Costa Rica elleni nyolcaddöntőre.


"Reggel kaptunk egy telefonhívást, amelyben tudatták velünk, hogy elutazhatunk a következő görög mérkőzésre, és Jay láthatja hősét, Szamaraszt. Sajnos már a repülőtéren voltunk, családi nyaralásra utaztunk az Egyesült Államokba, így nem tudtuk elfogadni az ajánlatot. De hihetetlenül hálásak vagyunk, hogy Jayért ezt is megtették volna" - nyilatkozta meghatottan az édesapa a Guardiannek.

Jay egy videóval üzent kedvenc labdarúgójának: "Sajnálom, hogy nem leszek ott, de még mindig nagyon szeretlek. Remélem, hogy nyertek. Gyerünk, Sammy!"