Nehéz rábeszélni a nőket a meccsnézésre

női szurkolók
A female Ghana supporter peeks out from behind a cut out of a football before the start of the opening round Group E World Cup football match between Ghana and the United States at Nuremberg's Franken Stadium, 22 June 2006. Ghana carry the World Cup hopes of Africa into a decisive Group E match against the United States here that neither team can afford to lose. AFP PHOTO / PIUS UTOMI EKPEI
Vágólapra másolva!
Okos, felsőfokú végzettségű, városban él és egyáltalán nem érdekli a foci - ez jellemzi a világbajnokság meccseit néző nők döntő többségét. Az NRC piackutató által készített felmérés szerint főleg a jó társaság csábítja a nőket a képernyő elé.
Vágólapra másolva!

A 18‒59 éves magyar lakosság körében végzett reprezentatív kutatás eredménye alapján a nők fele legalább egy meccset végignéz a világbajnokság alatt. Minden harmadik-negyedik nő néhány mérkőzés erejéig leül a képernyő elé, és a tíz százalékuk tervezte a vb előtt, hogy a meccsek nagy részét követni fogja. Százból csak egy nő válaszolt úgy, hogy minden mérkőzést megnéz.

Forrás: AFP/John Mc Dougall

Párjuk unszolására tízezer nőből mindössze négy hajlandó leülni a televízió elé a vb elejétől a végéig. A nők nyolc százaléka azt mondja, hogy a sármos sportolók kedvéért követi a világbajnokságot - ők jellemzően a negyven év alatti, városban élő, alapfokú végzettséggel rendelkező nől közül kerülnek ki.

A meccseket rendszeresen nyomon követő nők jellemzően a harmincas éveikben járnak, felsőfokú végzettséggel rendelkeznek és városban laknak - derült ki a Pandora ékszergyártó megbízásából készített felmérésből.