Sörben fogadna Obamával a belga elnök

orosz-amerikai konfliktus, barack obama, fehér ház, sajtótájékoztató
US President Barack Obama delivers remarks from the Brady Press Room at the White House in Washington, DC, April 17, 2014. AFP PHOTO / Jim WATSON
Vágólapra másolva!
Elio Di Rupo belga miniszterelnök fogadni szeretne Barack Obama amerikai elnökkel a két ország válogatottjának keddi nyolcaddöntőjére. A tétet "nagyszerű belga sörökben" mérné.
Vágólapra másolva!

A belga kormányfő a Twitter-oldalán kérte fel az Egyesült Államok első emberét a játékra: "Hé, Barack Obama, fogadok néhány nagyszerű belga sörben, hogy a mi Vörös Ördögeink jutnak tovább a nyolc közé!"

A politikust valószínűleg a belga válogatott eddigi százszázalékos teljesítménye villanyozta fel. Az amerikai elnök egyelőre nem válaszolt a kihívásra.

A fogadóirodáknál mindenesetre egyértelműen Belgiumot tartják a meccs esélyesének. Az európai együttes három győzelmével csoportelsőként került a legjobb 16 közé, bár a játéka még nem volt teljesen meggyőző.

Az amerikaiak négy ponttal, és csak jobb gólkülönbséggel mentek tovább, Németország mögött, Portugália és Ghána előtt - azaz egy nagyon erős csoportból.

A két csapat nyolcaddöntője kedden, magyar idő szerint 22 órától lesz Salvadorban.