Hová tűnt Suárez?

Luis Suárez, foci, foci-vb, uruguayi fociválogatott
BRAZIL, Sao Paulo : Uruguay's forward Luis Suarez gestures during a training session at the Corinthians Arena in Sao Paulo on June 18, 2014, on the eve of a FIFA World Cup Group D match between Uruguay and England. AFP PHOTO / DANIEL GARCIA
Vágólapra másolva!
José Mujica uruguayi köztársasági elnök is várta a montevideói nemzetközi repülőtéren Luis Suárezt, akit a FIFA a vébék történetének legsúlyosabb büntetésével sújtott, ám a gép több órát késett Brazíliából, így az államfő idő előtt hazatért. De a csatár a landolás után sem bukkant fel.
Vágólapra másolva!

Az olasz Giorgio Chiellinibe beleharapó Suárezt közel ezer szurkoló várta. Ők, amikor a késést bejelentették, átmentek arra a katonai bázisra, ahol végül leszállt a játékost és családját elvben hozó repülőgép. A szimpatizánsok uruguayi zászlókat és a FIFA-t bíráló transzparenseket lengettek.

Csakhogy Suárez nem került elő. Még Brazíliában, Natal repterén állítólag látták Suárezt, ahogy a feleségével és a gyerekével felszáll a repülőre, ám Montevideóban már nem szállt ki belőle, legalábbis nem a katonai bázison.

Az uruguayi fociszövetség közleményt adott ki: "Luis Suárez Natalban maradt, még nincs betervezett időpont a hazarepülésre. Ugyanakkor Luis szeretné megköszönni Uruguaynak, hogy az elmúlt órákban kiálltak mellette."

A helyi szövetség elnöke, Wilmar Waldéz még Rióban azt mondta, fellebbeznek a példátlan, kilenc nemzetközi mérkőzésre szóló, illetve négyhónapos eltiltás ellen. "Ez olyan, mintha a csapatunkat kizárták volna a vb-ről" - mondta ingerülten.

A kilenc válogatott összecsapásra szóló eltiltás alapján szinte biztos, hogy Suárez a jövő évi Copa Americán sem játszhatna, csak a 2018-as vb selejtezőiben. Ezen kívül klubszinten négy hónapig nem számíthatnak rá. A Liverpool csatára emellett 100 ezer svájci frankos (25,2 millió forint) bírságot is kapott.

Uruguay Kolumbiával játszik majd szombaton a torna nyolcaddöntőjében.