Történelmi mélyponton az oroszok

Algéria-Oroszország, foci-vb, vébé, Brazília 2014
CURITIBA, BRAZIL - JUNE 26: Islam Slimani of Algeria (L) celebrates scoring his team's first goal with teammates Essaid Belkalem (C) and Carl Medjani (R) during the 2014 FIFA World Cup Brazil Group H match between Algeria and Russia at Arena da Baixada on June 26, 2014 in Curitiba, Brazil. (Photo by Julian Finney/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Sok múlott a védelmeken és a két kapuson az Algéria-Oroszország csoportmeccsen. Az oroszoknak győzniük kellett volna a továbbjutáshoz, meg is szerezték a vezetést, ám nem sikerült megőrizni az előnyt.
Vágólapra másolva!

Az oroszok még egy vébén sem rúgtak ilyen kevés gólt, beleértve a szovjet-érát is, ami pedig nem volt rövid. Fabio Capello csapata két találatnál megállt, ami még nem volna olyan nagy baj, ha közben példásan védekezett volna.

Csakhogy Igor Akinfejev az első meccsen hatalmas potyagólt kapott, amivel két pontot bukott a csapat Dél-Korea ellen. A második meccsen, Belgium ellen nem rajta múlt a vereség, ám a kulcsfontosságú, utolsó fordulós fellépésen megint csak alászaladt egy beívelésnek, ami ismét két pontba került.

Forrás: Origo

A fenti adatsorból nem derül ki, de M'Bohi is hibázott a meccsen: akár egy páncélmellényről, úgy pattant ki róla egy átlövés, de gyorsan reagált, és felszedte a kaputól jó tíz méterre kiguruló labdát.

Hogy mennyire döntő mozzanat volt a kapushiba, abból is kiderül, hogy máskülönben egészen kiegyenlített volt a meccs, az orosz védelem nem teljesített rosszabbul, mint a túloldali.

Forrás: Origo

Algéria viszont élt az ajándékkal, története során először bejutott a nyolcaddöntőbe, ahol Németországgal találkozik majd.