A belga kapitány nagyon tud cserélni

OPTA stat KOR-BEL 0-1
Vágólapra másolva!
Marc Wilmots, a belga válogatott szövetségi kapitánya eddig remekül nyúlt a cseréihez: Algéria ellen a beküldött Fellaini, Mertens duó fordította meg a meccset, az oroszok ellen a 19 éves Origi szállt be góllal, Dél-Korea ellen pedig szintén ő volt az, aki félóra alatt nyomot hagyott maga után.
Vágólapra másolva!

Dél-Korea úgy járt, mint Japán a görögök ellen, sőt még rosszabbul: egy félidőt emberelőnyben játszott, de nem ment vele semmire. Az ázsiaiak ugyan eggyel többször próbálkoztak, mint a továbbjutást már korábban bebiztosító belgák, de a kaput így is Mertens és társai el többször. Dél-Korea a játékidő 55 százalékában birtokolta a labdát, de hogy a védőinek így is jóval több dolga volt, azt mutatja, hogy 40 felszabadítással zárták a meccset, míg a belgák csak 22-vel.

Forrás: Origo

Steven Defour az első félidő végén kissé forrófejűen ment oda egy labdáért, és beletalpalt Kim Sin Vuk sípcsontjába, amiért jogosan kapott piros lapot, pedig addig a belgák eddig legjobbja volt. 26 passzából 25 sikeres volt, ez 96,2 százalékos pontosság, ráadásul az ellenfél térfelén sem nagyon hibázott. Hat párharcából négyet megnyert, és öt labdát visszaszerzett.

Forrás: Origo

Dél-Koreának győznie kellett volna, ha lehet, minél több góllal, ehhez képest eléggé fékezett habzású játékot mutatott az első félidőben. A szünetben aztán beállt Li Kun Ho, aki jó cserének bizonyult, volt egy veszélyes fejese, egy kapu fölött landoló emelése és egy pazar sarkazása a 91. percben, amelyet bravúrral hárított Courtois.

A belgáknál is egy csere hozott változást, a 19 éves Divock Origi az oroszok ellen győztes gólt szerzett, és most is szerepe volt a gólban, az ő lövését ütötte ki Vertonghen elé a koreai kapus. Origi negyedórával kevesebbet játszott, mint Li Kun Ho, de így is többször találta el a kaput, és a párharcokból is többet nyert.

Forrás: Origo