Ronaldót csak a kapus zavarta

OPTA stat Ronaldo - Gyan
Vágólapra másolva!
Összehasonlítottuk a Portugália-Ghána (2-1) meccs egy-egy gólszerzőjét, a temérdek gólhelyzetet elpuskázó Cristiano Ronaldót, illetve az afrikai vb-rekordot döntő Asamoah Gyant.
Vágólapra másolva!

Portugália és Ghána is kiesett a focivébé G csoportjából, pedig mindkét válogatottnak megvolt az esélye a továbbjutásra. Az afrikaiak egy sima győzelemmel is továbbmentek volna, Ronaldóéknak pedig további három gól hiányzott a nyolcaddöntőhöz., a vége 2-1 lett a portugálok javára.

A Real Madrid támadója egymaga 16 közé lőhette volna Portugáliát, végül egy gólig jutott, ami kevés volt az üdvösséghez. Asamoah Gyan is egy gólt szerzett, és ezzel immáron ő a vb-k legeredményesebb afrikai csatára hat góllal.

Forrás: Origo

Ronaldo több ziccert is kihagyott, a mutatói összességében mégis jobbak, mint Gyannak. Passzpontosságban messze felülmúlta az arab emírségekbeli Al Ain légiósát, és kevesebb párharcot veszített el. Ronaldo hét kapura lövéséből hat alkalommal eltalálta a kaput, Gyan kilencszer lőtt - négyszer jó, ötször rossz helyre.

Ronaldo nem hozta egyszer sem helyzetbe a társait, míg Gyan háromszor is így tett.