Fegyelmi indul Suárez ellen

Luis Suárez, foci, foci-vb, uruguayi fociválogatott
BRAZIL, Sao Paulo : Uruguay's forward Luis Suarez gestures during a training session at the Corinthians Arena in Sao Paulo on June 18, 2014, on the eve of a FIFA World Cup Group D match between Uruguay and England. AFP PHOTO / DANIEL GARCIA
Vágólapra másolva!
Fegyelmi eljárást indított a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség Luis Suárez uruguayi csatár ellen, aki beleharapott Giorgio Chiellinibe a vébén.
Vágólapra másolva!

A FIFA szabályzata szerint a televíziós felvételek visszanézése után, utólagosan is szankcionálhatóak, akár el is tilthatók azok a játékosok, akiket az adott mérkőzésen a játékvezető nem büntetett meg.

A közlemény szerint a játékosnak és az uruguayi szövetségnek még szerdán, közép-európai idő szerint este tíz óráig lehetősége van ismertetnie a FIFA-val saját álláspontját, és eljuttatnia a nemzetközi szövetséghez bármely olyan dokumentumot, amelyet az esethez tartozónak gondol.

A pályafutása során már két hasonló esetbe keveredő Suárez tíz perccel a lefújás előtt vállon harapta az őt őrző védőt. Chiellini az eset után meg is mutatta a harapásnyomokat a játékvezetőnek, aki egyik játékosnak sem adott lapot.

Az olasz játékos később megszólalt, mondván, Suárez egy kígyó, és kíváncsian várja, a FIFA-nak lesz-e bátorsága videofelvételek alapján büntetést kiszabni rá.

Suárez nem kerekít túl nagy feneket az ügynek, úgy véli, előfordul az ilyen.