Cigivel és sörrel ünnepelt a görög sikeredző

fernando santos görög szövetségi kapitány, görögország, focivébé
FORTALEZA, BRAZIL - JUNE 24: Head coach Fernando Santos of Greece reacts after the 2-1 win in the 2014 FIFA World Cup Brazil Group C match between Greece and Cote D'Ivoire at Estadio Castelao on June 24, 2014 in Fortaleza, Brazil. (Photo by Lars Baron - FIFA/FIFA via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Fernando Santos szövetségi kapitány szerint a görög labdarúgó-válogatott drámai, keddi továbbjutása után van mit ünnepelni az egész országban.
Vágólapra másolva!

"Minden görögnek azt üzenem, hogy menjenek az utcára és ünnepeljenek" - mondta az Elefántcsontpart ellen az utolsó pillanatokban, büntetőből szerzett góllal 2-1-re megnyert találkozó után a portugál szakember. "Már elszívtam néhány cigarettát és még el is fogok néhányat, ezen az éjszakán három-négy sör biztosan elfogy majd."

A görög játékosok a trénerhez hasonlóan kitörő lelkesedéssel beszéltek az ország legnagyobb világbajnoki sikeréről, amely szerintük a csapatmunkának volt köszönhető.

Santos 16 közé vezette a görögöket, ami még akkor is igaz, ha a siker csak egy percen múlt Forrás: Europress/FIFA via Getty Images/Lars Baron

"Nagyon bíztunk benne, hogy boldoggá tudjuk tenni az embereket. Csapat vagyunk, igazi csapat, ennyi" - mondta a 11-est értékesítő Jorgosz Szamarasz, hozzátéve, hogy rengeteget jelent számára a továbbjutást érő gól.

"Tovább akartunk jutni a csoportból és sikerült. Olyat tettünk, ami korábban nem sikerült, ráadásul csodálatos módon" - lelkendezett Jorgosz Karagunisz csapatkapitány, aki a 2004-es Európa-bajnok csapatnak is a tagja volt.

A görögök a keddi mérkőzés előtt mindössze két gólt szereztek világbajnokságon, ezt sikerült megduplázniuk.

Az elefántcsontparti oldalon Sabri Lamouchi szövetségi kapitány bejelentette lemondását, ugyanakkor jelezte, büszke a csapatra. Yaya Touré - aki öccse múlt heti halála ellenére testvéréhez, Kolóhoz hasonlóan vállalta a játékot - nem nagyon találta a szavakat az utolsó pillanatban elszalasztott továbbjutás után.

"Nagyon közel voltunk, nagyon bíztunk a sikerben. Mit lehet mondani egy ilyen vereség után? Nagyon csalódott vagyok" - mondta a Manchester City középpályása.

Az elefántcsontparti válogatott sosem jutott tovább csoportjából a vb-n.