Argentína továbbra is csak Messiből áll

nigéria - argentína, f-csoport, foci vb 2014, gól, messi
PORTO ALEGRE, BRAZIL - JUNE 25: Lionel Messi of Argentina celebrates scoring his team's second goal and his second of the game during the 2014 FIFA World Cup Brazil Group F match between Nigeria and Argentina at Estadio Beira-Rio on June 25, 2014 in Porto Alegre, Brazil. (Photo by Ian Walton/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Lionel Messi két góljának köszönhetően Argentína 3-2-re verte Nigériát, és ezzel megnyerte az F csoportot. Veresége ellenére Nigéria is továbbjutott, ezzel Stephen Keshi csapata lett az első afrikai válogatott a vb-k történetében, amely legalább háromszor elérte az egyenes kieséses szakaszt. A csapatok az E csoportból (Franciaország, Svájc, Ecuador, Honduras) kapnak majd ellenfelet.
Vágólapra másolva!

Labdarúgó-világbajnokság, 3. forduló, F csoport:
Nigéria – Argentína 2-3 (1-2) - az élő közvetítés
Porto Alegre, Estádio Beira-Rio, 43 285 néző
v.: Rizzoli (olasz)
Nigéria: Enyeama - Yobo, Ambrose, Musa, Mikel, Oshaniwa, Onazi, Babatunde (Uchebo, 65.), Omeruo, Odemwingie (Nwofor, 80.), Emenike.
Argentína: Romero - Zabaleta, Garay, Fernandez, Rojo, Gago, Mascherano, Di Maria, Higuaín (Biglia, 91.), Messi (Álvarez, 63.), Agüero (Lavezzi, 38.).
gól: Musa (4., 47.), illletve Messi (3., 45+1.), Rojo (51.)
sárga lap: Omeruo (49.), Oshaniwa (52.)

A meccs előtt Argentína már biztos továbbjutónak számított, Nigéria viszont még aggódhatott: ha Irán nyer, és ők kikapnak, akkor akár ki is eshettek volna. Ennek megfelelően kellően motivált volt az afrikai csapat, nemhogy nem törtek meg a bekapott góloknál, de kétszer is azonnal egyenlíteni tudtak, csak Garay szerencsés találatára nem volt válaszuk a második félidőben.

Az öt gól ellenére nem volt kiemelkedően látványos vagy izgalmas a meccs. Mindkét csapat az egyéni játékot erőltette, a csapatszintű taktika előnyeit egyik válogatott sem használta ki igazán.

Alejandro Sabella argentin szövetségi kapitány még a Nigéria ellen meccs előtt úgy nyilatkozott, hogy nincs igazán megelégedve csapata addig mutatott játékával. Az újabb győzelem ellenére ez valószínűleg nem változott: az argentin válogatott csak Messi teljesítményének köszönhetően verte ellenfelét, rajta kívül még talán Di Maria emelhető ki. Ugyanakkor Argentínának továbbra sincs igaz játékkoncepciója, a játékosok egyéni képességei viszik előre a csapatot.

Messi továbbra is az argentin válogatott vezére - a galériáért kattintson a képre! Forrás: Getty Images/2014 Getty Images/Ian Walton

Lionel Messi mindkét korábbi csoportmeccsükön győztes gólt szerzett, és Nigériát is szinte egyedül verte: először egy kipattanót vágott kegyetlenül a léc alá, az első félidő végén pedig mesteri csavarással váltott gólra egy szabadrúgást. Az egyenes kieséses szakasz előtt viszont intő jel, hogy a közepesnél alig jobban futballozó afrikai csapattól is két gólt kaptak, de a meccs képe alapján ez lehetett volna több is.

Nem Musán múlt, hogy nem így lett, Nigéria bal oldali támadója végig nagyszerűen játszott, gólgyártásban tartotta a lépést Messivel, és mezőnyben is a legjobb afrikai játékos volt.

A parádés első hatvan percet követően a meccsre rányomta a bélyegét, hogy a csoport másik meccsén a bosnyákok magabiztosan vezettek Irán ellen, így Nigériának nem kellett aggódni a továbbjutásért, és mivel az argentinok sem szaggatták az istrángot a további gólokért, a meccs vége már barátságos hangulatban telt.

Győzelmével Argentína első helyen ment tovább, Nigéria pedig a vereség ellenére is továbbjutott, az E csoportból (Franciaország, Svájc, Ecuador, Honduras) kapnak majd ellenfelet az egyenes kieséses szakaszban.

A meccs góljait itt nézheti meg.

Forrás: OptaSports