Németh Krisztián olasz vb-győzelmet vár

Németh Krisztián
Budapest, 2013. szeptember 10. A gólszerző Németh Krisztián és csapattársai, Koman Vladimir és Hajnal Tamás (b-j) a labdarúgó-világbajnokság európai selejtezőinek D csoportjában vívott Magyarország - Észtország találkozón a Puskás Ferenc Stadionban 2013. szeptember 10-én.
Vágólapra másolva!
Mitroglut "elmenedzselte" az Olympiakosz, a görög válogatott eddig csalódás, de így is továbbjut. A világbajnok pedig az olasz-brazil-argentin trióból kerül ki - legalábbis az AEK Athén és az Olympiakosz korábbi légiósa, Németh Krisztián szerint. Irigyli a Costa Rica-iakat, hogy a 2009-es U20-as vébén legyőzött csapatukból többen is ott vannak az idei brazíliai vébén - mondta az Origónak a Roda csatára.
Vágólapra másolva!

Hogy tetszik a vb?

Éppen Görögországban nyaraltam a kedvesemmel, nem minden meccset láttam, de a görög mérkőzéseket óhatatlanul is megnéztem. Kicsit döcög a játékuk, kíváncsi vagyok, hogy egy élet-halál harc során hogyan reagálnak. Tudniuk kell, de ezt úgyis tudja minden görög futballista, hogy a sajtó a fejüket veszi, ha már a csoportkörben kiesnek.

Ön szerint továbbjutnak?

Remélem! Nagyon csodálkozom, hogy ilyen nehéz helyzetbe navigálták magukat. A sorsolás után azt gondoltam, ebből a csoportból simán továbbjutnak, aztán nem úgy jöttek az eredmények, ahogy azt szerették volna. Vereség Kolumbia ellen, majd egy sovány döntetlen Japán ellen. De úgy érzem, ha ma este legyőzik Elefántcsontpartot, akkor továbbjutnak a legjobb 16 közé.

Ehhez az is kellene, hogy Japán ne győzze le a már továbbjutott Kolumbiát.

Igen, de ez menni fog, mármint Kolumbia ellen nem nyer Japán.

Németh Krisztián Forrás: MTI/Beliczay László

Kosztasz Mitroglu a klubtársa volt. Jó csatár?

Igen, persze. Csak alakulhatott volna másképp a karrierje.Amikor csúcsformában volt az Olympiakoszban, eladták a Fulhamnek. Ott viszont keveset játszott, fokozatosan leépült, vesztett az önbizalmából, ezért nincs csúcsformában a világbajnokságon. Inkább Szamaraszt játszatják a helyén.

Állítólag előfordult vele, hogy hisztizett, amiért kimaradt a keretből. Tényleg ilyen érzékeny?

Mitroglu ugyanúgy játszani akart, mint én vagy bármelyik játékos, csak az nem volt olyan egyszerű. Hatalmas volt a konkurenciaharc, öten versenyeztünk egy posztért: Marko Pantelics, Mitroglu, még két görög válogatott és én. Nyilván mindannyiunknak voltak nehezebb pillanatai.

Kinek drukkol a vb-n?

Gyerekkorom óta az olaszoknak. Hatalmas Del Piero-rajongó vagyok. Remélem, hogy megnyerik a vébét. Ha nem ők lesznek a befutók, akkor valamelyik dél-amerikai csapat, Brazília vagy Argentína lesz a világbajnok.

Az olaszok még kieshetnek a csoportból.

Elvileg igen, de gyakorlatilag nem fognak. Elég erősek ahhoz, hogy messzire jussanak.

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Tudja már, hogy hol folytatja a pályafutását? Egyelőre csak az biztos, hogy nem marad a Rodában.

Amíg nem nevezik ki az új sportigazgatót, nem tudunk kivel tárgyalni, de igen, megerősítem, amit régebben is mondtam, nem maradok a klubnál. Viszont a holland bajnokság, egy reális célokért küzdő csapat szimpatikus lehet. Persze az országváltás sincs kizárva. Július elsején kezdődik a felkészülés, utána kiderül a sorsom.

Mit szól ahhoz, hogy az U20-as vb-n legyőzött Costa Rica csapatából többen is ott vannak az idei vébén?

Ez csak azt jelzi, hogy nem volt olyan könnyű dolgunk Egyiptomban. Erős válogatott ellen szereztük meg a bronzot. Hogy ők eljutottak Brazíliába? Jó nekik.