Utólagos döntetlent követelnek a dühös bosnyákok

nigéria bosznia-hercegovina kapus bíró ölelkezés focivb
CUIABA, BRAZIL - JUNE 21: Shola Ameobi of Nigeria hugs Edin Dzeko of Bosnia and Herzegovina after a 1-0 Nigeria win during the 2014 FIFA World Cup Group F match between Nigeria and Bosnia-Herzegovina at Arena Pantanal on June 21, 2014 in Cuiaba, Brazil. (Photo by Matthew Lewis/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Vasárnap hajnalban Nigéria ellen 1-0-ra kikapott, és kiesett a bosnyák labdarúgó-válogatott. Az európaiaknak szerencséjük sem volt, a hajrában két óriási ziccert hibáztak, míg a 20. percben szabályos góltól fosztotta meg őket a játékvezető. Az új-zélandi Peter O’Leary balszerencséjére a lefújás után készült egy fotó, amelyen a háttérben a nigériai kapussal ölelkezve nevetgél. Bosznia tombol.
Vágólapra másolva!

"Minden megjegyzés felesleges" - írja felháborodott cikkében a bosnyák Vijesti online oldala. A Nigéria - Bosznia-Hercegovina (1-0) mérkőzés után készül egy kép, amelyen a fotós Edin Dzeko és Shole Ameobi ölelkezésére fókuszált, de a háttérben látszik, ahogy az új-zélandi Peter O’Leary játékvezető és Vincent Enyeama nigériai kapus ölelkezve nevetgél.

Az Independent úgy tudja, a bosnyák szurkolók online petíciógyűjtésbe fogtak, és már 20 ezer aláírásnál járnak. Azt követelik, hogy a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség azonnal küldje haza a játékvezetőt, és miután a 20. percben lesre hivatkozva érvénytelenítette Dzeko szabályos gólját, az eredményt utólag változtassa meg 1-1-re.

Vidám fickók a háttérben Forrás: Europress/Getty Images/Matthew Lewis