Cristiano Ronaldo eltemette a portugálokat

Cristiano Ronaldo, foci, foci-vb, portugál fociválogatott
BRAZIL, Manaus : Portugal's forward Cristiano Ronaldo reacts during a Group G match between USA and Portugal at the Amazonia Arena in Manaus during the 2014 FIFA World Cup on June 22, 2014. AFP PHOTO / FRANCISCO LEONG
Vágólapra másolva!
Nem nyafog, inkább küzd, harcol és mindenét odaadja Portugáliáért. Viszont soha nem állította, hogy a csapata esélyes a labdarúgó-világbajnokságon. Őszinteségi roham Cristiano Ronaldótól.
Vágólapra másolva!

Két meccsen egy pontot szerzett a portugál válogatott a labdarúgó-világbajnokságon. A németek elleni 0-4 után az Egyesült Államok is túl kemény falatnak bizonyult, a 2-2-es döntetlen szokatlan reakciót váltott ki a portugál aranylabdástól. Cristiano Ronaldo leszögezte: soha nem gondolta, hogy egy "átlagos Portugália" meg tudja nyerni a vébét. A végső győzelem még odébb van, egyelőre tovább kellene jutni a csoportból, de ez sem tűnik kötelező gyakorlatnak.

"Hazugság lenne azt állítani, hogy topcsapat vagyunk. Megvannak a korlátaink, Pepe eltiltás, Coentrao sérülés miatt nem játszhatott az USA ellen. Beszűkültek a lehetőségeink, ráadásul nem vagyunk csúcsformában. Így nem tudjuk legyőzni a topcsapatokat!" - indított Ronaldo.

Cristiano Ronaldo szerint nincsenek csúcsformában Forrás: AFP/Francisco Leong

"Nincsenek csodák, én soha nem mondtam, hogy megnyerjük a vébét, nem vagyok képmutató. Nem a játékosaink hozzáállásán múlik a siker. Mindegyik csapat azért van itt a vébén, mert nyerni akar. Mi tudtuk, hogy nem vagyuk esélyesek, soha nem is voltunk" - folytatta Ronaldo, aki nem a sérülésére és a gyengébb fizikai állapotára fogja az eddigi szereplést.

Mindenesetre Portugália még belekapaszkodhat az utolsó szalmaszálba: ha az utolsó csoportmeccsen legyőzi Ghánát és Németország is megszerzi a három pontot az amerikaiak ellen, akkor akár a második helyen is végezhet a csoportjában, és bejuthat az egyenes kieséses szakaszba.