Halilhodzic nekirontott az újságíróknak

Vahid Halilhodzic, algériai fociválogatott, foci, foci-vb
BRAZIL, Pôrto Alegre : Algeria's Bosnian coach Vahid Halilhodzic celebrates after his team scored a goal during the Group H football match between South Korea and Algeria at the Beira-Rio Stadium in Porto Alegre during the 2014 FIFA World Cup on June 22, 2014. AFP PHOTO / PHILIPPE DESMAZES
Vágólapra másolva!
Az 1982-es vébé után ismét mérkőzést nyert az algériai labdarúgó-válogatott, amelynek edzője, Vahid Halilhodzic kőkeményen nekirontott az újságíróknak, amiért az elmúlt három évben ellenségesen viselkedtek vele.
Vágólapra másolva!

Algéria labdarúgó-válogatottja 32 év után nyert ismét világbajnoki mérkőzést, az 1982-es vébén Chilét 3-2-re, ezúttal Dél-Koreát 4-2-re győzte le. A mérkőzés után Vahid Halilhodzic szövetségi kapitány nem tudott önfeledten ünnepelni, inkább nekirontott az algériai újságíróknak.

"Ez a hatalmas siker egy nagy ajándék mindenkinek, kivéve az önök számára, kedves újságírók. Tudom, hogy ma este nagyon szomorúak" - mondta a bosnyák szakember.

Vahid Halilhodzic odacsapott Forrás: AFP/Philippe Desmazes

"Amikor három éve megérkeztem, drámai helyzetben találtam a válogatottat. A semmiből kellett minden újjáépíteni, kőkeményen dolgoztunk, hogy ezt a csapatot kialakítsuk. Abban az időben a világranglista 52. helyén álltunk, most a top húszban vagyunk. Sokat fejlődtünk, ezért nem tudom megérteni, hogy az algériai újságírók miért ellenségesek velem. Megtámadták a családom, de a büszkeségem és a becsületem érinthetetlen. Nagyon jól nevelt ember vagyok, különben el se jöttem volna erre a sajtótájékoztató, hogy találkozzam önökkel" - mondta.

A H csoportból a belgák már továbbjutottak, a további három csapatnak - a hárompontos algériainak, valamint az egy-egy ponttal álló orosznak és dél-koreainak - pedig még egyformán van erre esélye. Az utolsó fordulóban, csütörtökön Korea-Belgium és Algéria-Oroszország mérkőzést rendeznek.

A H csoport állása:

1. Belgium22003-16
2. Algéria21015-43
3. Oroszország20111-21
4. Dél-Korea20113-51