Iniesta megmutatta, mi hiányzott eddig

ausztrália - spanyolország, vb 2014, b-csoport, david villa, gól
CURITIBA, BRAZIL - JUNE 23: David Villa of Spain scores his team's first goal with a back heel past Mathew Ryan of Australia during the 2014 FIFA World Cup Brazil Group B match between Australia and Spain at Arena da Baixada on June 23, 2014 in Curitiba, Brazil. (Photo by David Ramos/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Valós tét hiányában barátságos összecsapássá silányult Ausztrália és Spanyolország összecsapása a világbajnokság B csoportjában. A spanyoloknak győzni kellett, hogy megszerezzék a harmadik helyet, és ez még egy felforgatott csapattal is sikerült, bár a két csapat közül mégis az ausztrálok vb-szereplése hagy majd szebb nyomot a szurkolókban. 
Vágólapra másolva!

Labdarúgó-világbajnokság, 3. forduló, B csoport
Ausztrália–Spanyolország 0-2 (0-1) - az élő közvetítés
Curitiba, Arena da Baixada, 39 375 néző
v.: Sukralla (bahreini)
Ausztrália: Ryan - McGowan, Spiranovic, Wilkinson, Davidson - McKay, Jedinak, Bozanic (Bresciano, 72.) - Leckie, Oar (Troisi, 61.) - Taggart (Halloran, 46.).
Spanyolország: Reina - Juanfran, Sergio Ramos, Raúl Albiol, Jordi Alba - Cazorla (Fábregas, 68.), Xabi Alonso (David Silva, 83.), Koke - Iniesta, Fernando Torres, Villa (Mata, 56.).

Vicente del Bosque spanyol kapitány alaposan kicserélte a kezdőcsapatát, bekerült a kezdőbe Koke, Cazorla, Reina és Juanfran is, és meccs közben is arra törekedett, hogy minél több játékosa kapjon lehetőséget. Igaznak bizonyult, amit Santi Cazorla mondott a meccs előtt, ez a mérkőzés már tényleg egy új csapat építésének a kezdete volt.

A két csalódott csapat meccsén elmaradtak az izgalmak és a látványos megoldások is, a meccsről sok mindent elmond, hogy Torres a 18. percben ért először labdába. A félidő vége előtt a spanyolok mégis megszerezték a vezetést, mégpedig egy olyan jelenetsor végén, ami minden megmutatott, ami eddig hiányzott a spanyolok játékából.

David Villa gyönyörű mozdulattal szerezte meg a vezetést - további képekért kattintson a képre! Forrás: Getty Images/2014 Getty Images/David Ramos


Iniesta meredek passzal szöktette a szélen felfutó Juanfrant, aki középre centerezett, David Villa pedig sarokkal tette a hálóba a labdát. Kockázatvállalás, dinamika, kreativitás – ebből eddig semmit sem láttunk Spanyolországtól.

Valószínűleg ez volt David Villa utolsó gólja a válogatottban, nemzetközi sajtóinformációk szerint ez volt a csatár utolsó meccse a válogatottban. Ennek ellenére Del Bosque lecserélte a második félidőben, aminek szemmel láthatóan nem örült.

Lecserélése után David Villát vigasztalják a többiek - további képekért kattintson a képre! Forrás: AFP/Juan Barreto

A helyére érkező, eddig mellőzött Mata aztán gólt szerzett, mint ahogy Torres is meglőtte a maga gólját, őt szintén Iniesta szolgálta ki zseniálisan, így végül simán nyertek a spanyolok egy összességében hangulattalan, szomorkás meccsen.

Kellő motiváció hiányában csapatszintű teljesítményről egyik oldalon sem beszélhetünk, a spanyolok egyénileg egyszerűen ennyivel jobbak Ausztráliánál. A háromgólos különbség reális a meccs képét tekintve, az ausztrálokban nyoma sem volt az eddigi dinamikának, gyakorlatilag el sem jutottak az ellenfél kapujáig, így végül a negyedik helyen zárták a csoportot, de a hollandok és Chile ellen mutatott teljesítményükre büszkébbek lehetnek, mint a spanyolok az egész vb-re.

A meccs góljait itt nézheti meg.

A B csoport végeredménye

Forrás: Origo