Torreséket leépítenék, eljött a spanyol Messi ideje

INIESTA, Andrés Rio de Janeiro, 2014. június 19.
A spanyol Andrés Iniesta és Iker Casillas kapus és Fernando Torres (b-j) lemegy a pályáról, miután a címvédő Spanyolország 2-0-ra kikapott Chilétől a brazíliai labdarúgó-világbajnokság B csoportjának másodi
Rio de Janeiro, 2014. június 19. A spanyol Andrés Iniesta és Iker Casillas kapus és Fernando Torres (b-j) lemegy a pályáról, miután a címvédő Spanyolország 2-0-ra kikapott Chilétől a brazíliai labdarúgó-világbajnokság B csoportjának második fordulójában a Rio de Janeiró-i Maracana Stadionban 2014. június 18-án. (MTI/AP/Christophe Ena)
Vágólapra másolva!
Futballforradalmat, legalábbis futballista-forradalmat akar a nép Spanyolországban. Xavi, Torres, Villa és Casillas lépjen le, jöjjön Isco, Carvajal, Deulofeu és Muniain. Igen, Muniain!
Vágólapra másolva!

A vébésokk után (alatt) megszavaztatta a Marca az olvasókat. 225 330 ember mondta el a véleményét. A megkérdezettek kétharmada lemondatná Vicente del Bosque kapitányt. A kudarc okai a szavazatok sorrendjében: fizikális állapot, sikeréhség hiánya, taktika, elhivatottság.

A szurkolók Xavi, Villa, Torres, Albiol, Xabi Alonso, Reina, Casillas és Juanfran nélküli spanyol válogatottat akarnak. A vérfrissítés jegyében Isco, Carvajal, Jese, Deulofeu, Muniain, Inigo Martinez, Iturraspe és Bartra lesz az új armada tartóoszlopa.

Iniestát meghagynák a drukkerek, Casillast és Torrest semmiképp Forrás: MTI/AP/Christophe Ena

Megnéztük, kikben látják a jövőt a spanyolok!

Isco: A Málagánál robbantott 2012-ben, a Bajnokok Ligájában ismerte meg a nevét a világ. A valenciai nevelésű, 22 éves támadó középpályás azóta a Real Madrid játékosa. Idén BL-t nyert a blancókkal.

Carvajal: Real-nevelés, U19-es és U21-es Európa-bajnok, egy leverkuseni év után rendelte vissza a csapata, hogy BL-t nyerjen a Madriddal a 22 éves jobbhátvéd.

Jese: A Schalke elleni BL-meccsen sérült meg, emiatt lemaradt a vébéről a 21 éves csatár. Jesé U17-es Eb-ezüstérmes és U19-es Európa-bajnok, Carlo Ancelotti egyik kedvence a Realnál.

Deulofeu: A La Masia egyik csúcsterméke. A Barca-nevelésű 20 éves csatár U19-es Eb-t nyert a spanyolokkal, majd az Evertonhoz került kölcsönbe. Az újjáalakított Barcelona számít a szolgálataira.

Muniain: A Bilbao 20 éves profija a spanyol Messi becenév büszke birtokosa. Ifiszinten szinte mindent megnyert, már majdnem 200 La Liga-meccset játszott.

Inigo Martinez: a 23 éves baszk belső védő a Real Sociedad profija, egyszeres válogatott, U21-es Európa-bajnok.

Iturraspe: a 25 éves védekező középpályás Európa Liga-döntőt játszott a Bilbaóval 2012-ben.

Bartra: a 23 éves belső védő BL-t és spanyol bajnokságot is nyert a Barcával. Az idei spanyol kupadöntőn gólt szerzett a Real ellen.